0:00

Astăzi, 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, la Inspectoratul Județean de Jandarmi Neamț a avut loc ceremonialul de înaintare în grad, înainte de termen, a 14 jandarmi nemțeni pentru merite deosebite.

„Un ofițer și 13 subofițeri care s-au distins prin modul exemplar de executare a misiunilor, rezultate deosebite obținute în îndeplinirea atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă au fost înaintați în gradul militar următor, înainte de termen. Printre cei care astăzi au mai adăugat o tresă în plus pe epoleți, se află și sergent major Gârbea Cosmin din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Roman, înaintat în gradul de plutonier. Subofițerul a dat dovadă de curaj și spirit de echipă pe parcursul intervenției la evenimentul din data de 6 noiembrie 2021, în municipiul Roman, când un bărbat a manifestat acte de violență fizică asupra soției și le-a înjunghiat pe cele 2 fiice. Până la sosirea echipajului medical, urmând indicațiile personalului medical, subofițerul a efectuat masaj cardiac uneia dintre fetițe, care ulterior a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale și a supraviețuit evenimentului. Subofițerul a absolvit Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, promoția 2019 și începând cu data de 02 decembrie 2019 face parte din colectivul bleu-jandarm nemțean”, a precizat Magdalena Muraru, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț.

Pentru rezultatele obținute și pentru activitatea desfășurată, alți 107 jandarmi nemțeni au fost recompensați cu felicitări, mulțumiri și citare prin ordin de zi pe unitate.

Angela Croitoru

Articolul precedentAccident la Alexandru cel Bun; un șofer a ajuns în spital
Articolul următorPatru tineri răniţi după ce autoturismul lor a intrat într-un cap de pod
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Toata stima și respectul pentru dl plutonier . Am văzut chestii de genul in State cu polițiștii americani pe site-ul Police activity .
    Felicitări și tot binele din lume .

Comentariile sunt închise.