Jandarmii se „luptă” cu jefuitorii de păduri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJandarmii din Neamț au organizat 15 acțiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice în ultimele două luni, atât cu forțele proprii, cât și în colaborare cu Direcția Silvică.

„Urmare a efortului conjugat, pe timpul acestor misiuni, a fost constatată o faptă de natură penală, fiind confiscată cantitatea de 26,43 metri cubi de masă lemnoasă şi totodată au fost constatate 49 de contravenţii, iar în acest sens, jandarmii au aplicat 15 avertismente scrise şi 34 de amenzi în valoare de 18.500 lei”, a declarat lt Marius Gămănuț, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț. „Jandarmii reamintesc că, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin legea nr.133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialului lemnos”.

Jandarmii se „luptă” cu jefuitorii de păduri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa fel ca polițiștii și personalul silvic, jandarmii urmăresc dacă lemnul se transportă însoţit de documente specifice, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei. În situaţia în care materialul lemnos este găsit în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală, se confiscă şi se valorifică potrivit legii.

De asemenea, prin legea nr. 149/2015 a fost modificată şi completată legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, lucrătorii Jandarmeriei Române fiind abilitaţi să constate infracţiunile şi contravenţiile în domeniul cinegetic.

C.M.

Articolul precedentBâlciul anual la Roman
Articolul următorPolițiștii muncesc la 40 de grade, arestații au aer condiționat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.