pietricica turism

Jandarmii nemţeni vor asigura măsurile de ordine, sâmbătă, 25 februarie, la un miting de susţinere a siglei Steaua Bucureşti, la Piatra Neamţ, anunţă Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Neamț. Acţiunea a fost “declarată în prealabil și discutată în cadrul comisiei de avizare a adunărilor publice”, potrivit sursei citate.

“Manifestația publică are ca scop susținerea siglei Steaua București, iar locul de desfășurare aprobat este în zona parcării stadionului municipal. Astfel, sâmbătă, în intervalul orar 11:00-14:00, jandarmii vor acționa, în cooperare cu lucrătorii de poliție și cu cei ai ISU Neamț, în vederea asigurării unui climat adecvat de ordine și siguranță publică pentru cetățenii prezenți în spațiul public”, potrivit IJJ Neamţ.

“În vederea desfășurării în condiții pașnice și civilizate a acestei adunări publice și pentru preîntâmpinarea producerii oricărui tip de incident, Jandarmeria Neamț le reamintește cetățenilor o parte dintre obligațiile legale ce le revin odată cu participarea la astfel de activități:

  • să respecte legislația, ordinea publică și cererile legitime ale organizatorilor;
  • să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea întrunirii și de la incitarea la astfel de acțiuni;
  • în timpul întrunirii să nu dețină arme, obiecte explozive, substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor;
  • să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume și să nu distribuie băuturi alcoolice;
  • este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legătură cu adunările publice organizate să se infiltreze în rândul demonstranților, cu scopul de a tulbura desfășurarea normală a acestora, mai precizează IJJ Neamţ.

Sub titulatura “REVOLUŢIA ROŞ-ALBASTRĂ!”, proteste pentru susţinerea siglei Stelei Bucureşti vor avea loc în 35 de judeţe ale României. (M. CONSTANTINESCU)