reclama autocenter

papagalii fara bilet

După cum anticipa cumătru den dreapta cu perciunii până la gumari, că ce nu te omoară te îmbățoșează, o seamă dă neici din pedeleul care nu mai are vânt din pupă se grăbesc să lase corabia portocalie pentru partidu` cu săgeata erectă, că să mai prinză cevașilea din osu` guvernării sub formă dă comisioane. Că cică un nene fost depotat dă pedele, după ce s-o trezit dupe alegeri numa` cu ce o dormit patru ani pe dânsu`, s-o muncit de s-o introdus prin băgare la organizația lu domnu` Ursărescu, și numai că s-o ajuns liberal până la nivelul șlapilor, da` mai are și gânduri de mărire. Merge duma că el s-o vorbit cu și cu alți pedelei cu punga pe roșu, că nu le-ar strica niște firmituri din ce-o mai rămas, numai că îl cam încurcă actualul lider. Așa că se urzește un plan după care domnu` Dorinel să lase săgeata în bernă și nenea ăsta să se facă șăf pe el și pă liberali, ca să mai mănânce oarece de dulce. Asta poate dacă domnu` Dorinel doarme ca șăfu` lui de la București.

Un șpionete creț și moțat, mai nou în foncție, ne susură cum că la soțietatea asta care ne vinde apa chioară la preț de șpriț de vară o să fie vizitată de oarece granguri cu peceți pe umeri dă la procoratură, că nu bat oarece sume la capitolu` zerouri înainte dă virgulă și e cam deranj cu oarece contracturi pă societăți cu ciubote roșii. Acuma, noi credem că treaba asta se leagă și de supărarea maximă a deceveului că l-o lăsat colegii de izbeliște și bolnav dă incompatibilitate, bașca că junele șăf de la pesedeu l-o mai și cântat la șefu` mare că e contagios și poate să se deie și la alții. Cum să leagă ? Simplu. Ați uitat dă anonimele semnate pă persoană fizică, puse ca den nimereală la niște urechi interne cu stele ?

Nu știm dacă ați aflat, da` un cogeamite biznisman dă la noi s-o trezit cu brățări cu cheie la mânuri pren Franța, că acuma o seamă de creștini de aceeași speță dă la noi au trecut la scris acatiste să nu transpire insu` mai mult decât trebe acolo. Că e vorba de oarece motorini, oarece daraveli cu irigățiile, mai niște asfaltări pe hârtie, care au adus bani da` acuma aduc necazuri. Și ca nenorocirea să nu fie singură, se pare că pă afacerea asta se bagă derect oamenii veseli de la capitală, că s-or lămurit cum merg treburile și la Chiatra și la Bacău și la Buhuși. Acuma, dacă e să stăm drept și să judecăm strâmb … ori invers, noi nu credem că toate biznisurile astea s-o făcut fără îngăduința unor oameni dă partid, așa că acatiste se vor mai scrie și prin oarece sedii și consilii. Dacă o să fie și cu folos, aferim !

Articolul precedentCUVÂNT DE ÎNVĂȚĂTURĂ SPIRITUALĂ AL ZILEI
Articolul următorNegrești: Porumbeii, tot în praf

1 COMENTARIU

  1. Acuma, dacă e să stăm strâmb şi să judecăm drept…. ori invers, nici cu domnu` Dorinel Ursaru` nu mi-e puţân ruşine, ba…. că s-o muncit mult dă s-o ajuns mare liberal ş-apoi cu gânduri dă mărire s-o introdus prin băgare la organizaţia noastră, mare şăf, de o-ncurcat-o ş-o răpus-o cu totul de mincinos şi rău- făcător ce-a fostu şi ce este ş-acuma.
    Aşa că de-aicea încolo poa` să-şi lase săgeata (odată erectă) să-i cadă-n bernă, că ştim cu toţi că el doarme ca şi şăfu` lui de la Bucureşti — că doară-i mai uşor aşă — şi se trezeşte numai să ne mai spuie fro minciună ori fro gogoneaţă îmbăţoşată, pe care deja i-o ştim pe de-a rostu` de ceva, ceva timp.

Comments are closed.