papagalii fara bilet

Un grosse membru al partidoiului care dă cu taxa în popor, cu domițiliul în mediul rural și mare amator dă mașini mai mari decât are lumea de rând, s-o trezit cu o vizită pe nepusă masă a unei echipe de creștini mascați, care i-o pus în față niște hărtii și i-o umflat mașinoiu pe sus. Omu` o încercat ba una, ba alta, da` creștinii au ținut-o pe-a lor, mai cu seamă că aveau și țidula la mână. Acuma, zice cumătru`, să fie bucuros că nu l-o luat și pe el, dar pe de altă parte, am aflat că mai este și alți amatori dă mașinoaie patru ori patru, deposedați de ele, pe motiv că sunt furate din alte părți, cosmetizate să pară ca noi și vândute la preț de chilipir la cleienți cu dare de mână. Dincolo de faptu` că se zice că cei care au mașinoaie mari au altceva mic, oamenii deposedați de obiectele astea urmează să deie cu supsemnatu pe la parcheturi și mare lucru dacă nu o să rămâne și cu … și cu banii luați.

Ăsta den mijloc s-o apucat să scobească care-i treaba cu mașinurile și o găsit că moșmanda cu vehicule furate și lăsate slobode la noi are rădăcinile chiar la serviciul care înmatriculează fel de fel de agregate venite den alte părți. Că se zice că nu-i mare lucru de șchimbat o serie de pe motor ori caroserie, numai tre să știe neicii de la serviciul ăsta și treaba merge uns. Acuma, să nu uităm că suntem români și trebușoara asta nu putea trece ca rața prin apă, așa că s-o găsit unii care să tremită anonime semnate la oamenii legii. Și cum oamenii ăștia îs curioși nevoie mare, s-o apucat de cercetat. Când o văzut unde se sparge buba și-o pus mâinile în cap, dar unde-i lege nu-i tocmeală, așa că s-o apucat de cules agregatele din curți cu pavele și garduri forjate. Zice oamenii că le trebe oarece spațiu să le pune la cercetat, deci moșmanda e de câteva meleoane de coco bune, deși noi credem că mai trebe săpat până să se ajungă la biznisul IDAC.

Ne tot uitam noi că plouă cu controluri prin județ după schimbarea reghimului și ne miram că nu vedem nici o schimbare care să scuture ținutu`. Da` ieri s-o spart buba la ambulanțe și o rămas fără șăf, bașca că merge vorba că se lasă cu chiuituri și șuturi la țurloaie, că s-o găsit oarece niscaiva fel de fel de coșerole ce nu pot fi trecute cu vederea. Acuma, noi așteptăm să videm efecturile la controalele de la cei ce ne vând apa chioară la preț de rachiu, că au vreo trizeci de melearde pe care nimeni nu știe unde-s, plus de la cei ce asfaltează de două ori pe-un loc și restu` deloc, plus de la șpetalu` care o rămas fără corent astă vară, bașca de la autobuzele care merg pe sârmă, că și acolo s-o transpirat oarece biznisuri pă preferinți de persoane fizice. Cumătru` o început să deie în bobi și deocamdată n-o ieșit mare lucru. Da` mai dă și vă povestesc ce iese.