Inspectorii de muncă nemţeni au derulat, în perioada 9-13 mai, verificări la firmele din domeniul construcţiilor, pentru identificarea cazurilor de muncă fără forme legale. Au fost controlaţi 13 agenţi economici, la care au fost descoperite 22 de persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Ca urmare, s-au aplicat 12 amenzi, în valoare de 220.000 de lei.

„La un angajator a fost identificat un minor, care presta activitate fără forme legale de angajare, înaintându-se organelor de cercetare penală documentaţia necesară, pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii «încadrarea în muncă a unui minor cu nerespectarea condiţiilor legale de vârstă sau folosirea acestuia pentru prestarea unor activităţi cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor»”, precizează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ, într-un comunicat de presă.

În total, în domeniul relaţiilor de muncă, ITM Neamţ a verificat 57 de angajatori, a constatat 53 de deficienţe şi a dispus 53 de măsuri de remediere. Deficienţele ar fi următoarele: „neîncheierea contractelor individuale de muncă în formă scrisă; completarea registrului general de evidenţă al salariaţilor în format electronic cu date eronate; lipsa dovezii privind comunicarea atribuţiilor prevăzute în fişa postului către salariaţii îndreptăţiţi şi a dovezii referitoare la informarea salariaţilor cu privire la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor; neplata sau plata cu întârziere a drepturilor salariale”. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentGALERIE FOTO Autoturism în flăcări salvat de un taximetrist
Articolul următorDe ce sunt 300 de nemţeni datori la Casa Judeţeană de Pensii? O să aflăm luni…
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.