Odată cu dezghețarea temperaturilor, încep controale ample în domeniul construcțiilor. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț derulează de astăzi, 21 martie, o campanie amplă prin care vrea să determine constructorii să fie mai implicați în respectarea normelor de protecția muncii.

„Campania naţională privind respectarea prevederilor legale în ceea ce privește instruirea și informarea lucrătorilor în activitățile din domeniul construcţiilor începe cu o primă etapă, în perioada 20-30 martie și constă în informarea partenerilor sociali din județ cu activitate în domeniul construcțiilor privind modul de derulare și tematica acțiunii”, declară Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al ITM Neamț.

Din luna aprilie vor începe controalele efective, ce urmăresc dacă se aplică și dacă se respectă cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, cu prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale pe șantiere. Campania se încheie în luna octombrie, dar urmează o perioadă în care inspectorii vor reveni pentru a verifica dacă firmele de construcții au îndeplinit măsurile ce le-au fost dispuse. (C.I.)

Articolul precedentMaşină căutată-n Spania apărută la Albiţa!
Articolul următorACTUALIZARE Conducerea ISJ Neamţ despre dispariţia de la CSEI Târgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.