0:00

Îţi petreci week-end-ul la ştrand sau piscină? Uite ce te-aşteaptă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 01.07 -17.07.2015, OPC Neamţ a desfăşurat acţiuni de control pentru verificarea prestării serviciilor în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, unităţilor de închiriere echipamente de agrement, în parcurile de distracţie, debarcadere. Au fost cuprinşi în acţiunea de verificare 6 operatori economici cu activitate de agrement.

“Au fost cuprinşi în acţiunea de verificare 6 operatori economici, constatându-se abateri de la prevederile legale la 3. Au fost aplicate – o amendă contravenţională în valoare de 2.000 lei şi două avertismente”, se menţionează în comunicatul OPC Neamţ.

EXEMPLE:

* tarifele afişate pe panourile amplasate în imediata apropiere faţă de bazine nu au fost actualizate cu cele practicate (afişat 10 lei pentru închiriere şezlong, în realitate, se plăteşte doar intrarea în zona bazinelor, respectiv 12 lei; nu se percepe tarif pentru închiriere).

* nu informează, în mod vizibil, pe tot perimetrul bazinului pentru copii şi pentru bazinul din zona VIP asupra adâncimii acestora, iar pentru bazinul mare, informaţiile afişate pe marginile bazinului nu corespund cu cele afişate pe panourile amplasate la intrarea în bazin, respectiv 3,30 metri faţă de 3 metri pe panou;

* nu afişează numărul maxim de persoane admis simultan în bazin;

* bazinul pentru copii şi cel din zona VIP nu au, pe tot perimetrul acestora, bare de susţinere;

* înălţimea bordurii cu care este prevăzută piscina este mai mică de 30 cm, contrar prevederilor OMS 119/2014.

* pentru plimbări cu vaporul – nu se afişează, nici la recepţie şi nici pe vas, numărul de persoane maxim admis simultan pe vas; – mocheta şi băncile din lemn de pe vas nu sunt întreţinute corespunzător (uzate, respectiv vopsea exfoliată); – nu este afişată placheta cu Telefonul Consumatorilor; – scările de acces spre ponton sunt nesigure: o singură balustradă, dar care nu este fixată corespunzător.

* utilizare şalupă (pentru plimbări pe lac) – la recepţie nu erau afişate niciuna dintre informaţiile minim obligatorii, precum: denumirea şi adresa operatorului economic, orarul de funcţionare, tarifele practicate, instrucţiuni de avertizare a utilizatorilor; placheta cu Telefonul Consumatorilor; pe vas nu erau afişate, la loc vizibil (fiind acoperite de alte înscrisuri), informaţiile privind numărul de persoane maxim admis simultan pe vas şi programul de funcţionare, căile de acces la ponton – scări din dale de beton, nedotate cu balustrade de susţinere, nefixate corespunzător cu risc în utilizare, atât la coborâre, cât şi la urcare. (ZCH NEWS)

Articolul precedentEmilia Arcan, președinte organizația de femei a PSD Neamț: Minciuna și manipularea – armele PNL în lipsa argumentelor
Articolul următorIleana Stana Ionescu îşi aminteşte, cu plăcere, de Piatra Neamţ şi Teatrul Tineretului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.