pirvu-isuDupă o îndelungată carieră militară, colonelul Ionel Pîrvu iese la pensie, începând cu data de 2 decembrie, cu această ocazie funcția de prim-adjunct al ISU Neamț rămânând vacantă. Cine va fi numărul 2 în instituție după ieșirea din sistem a colonelului Pîrvu nu se știe încă. Nu la modul oficial, cel puțin.

”Până la ocuparea funcției prin concurs va fi desemnat un interimar, însă acest lucru este făcut de la nivelul conducerii IGSU”, a precizat colonelul Ioan Nițică, șeful ISU Neamț.

Întrebat dacă, totuși, este consultat în privința persoanei care ar urma să gireze, fie și temporar, o funcție atât de importantă, colonelul Nițică a spus că da, însă decizia se ia tot la centru.

Neoficial, se vorbește că lt. col. Mihai Ciprian Mitrea, șeful Inspecției de prevenire, se pregătește să devină prim-adjunct, mai ales că este în ”domeniu”. Mihai Ciprian Mitrea a absolvit Facultatea de pompieri din cadrul Academiei „Alexandru Ioan Cuza” și un curs postuniversitar de ingineria siguranței la incendiu a construcțiilor, instalațiilor și utilizatorilor. De-a lungul anilor a fost locțiitor de comandant de detașament și purtător de cuvânt, iar după pensionarea colonelului Gheorghe Alexandrescu a devenit șef al Inspecției de prevenire și, implicit, adjunct al șefului ISU Neamț. (C.M.)

Articolul precedentElena Niţă Ibrian evocată la Biblioteca „Kirileanu”
Articolul următorVCM-LPS Piatra Neamţ, eşec după eşec!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.