pietricica turism

Pompierii Detaşamentului Târgu Neamţ au intervenit, sâmbătă, 19 august, în comuna Hangu, după ce au fost anunţaţi prin 112 “că o persoană care plecase să înoate în lacul Izvorul Muntelui nu s-a mai întors la locul de campare”.

Deşi, potrivit ISU Neamţ, “aceasta plecase de pe malul stâng al lacului, din zona localității Buhalnița, comuna Hangu, spre malul drept în jurul orei 17:00”, sesizarea la 112 s-a făcut aproximativ… 5 ore mai târziu: “Sâmbătă, 19.08.2017, la ora 22:01, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112 (…)”.

Pentru căutarea persoanei s-au deplasat 7 pompieri militari cu un autoturism de serviciu, o autospecială de stingere, o barcă și o autospecială de prim ajutor din cadrul Detaşamentului de pompieri Târgu Neamț, Garda 2 Poiana Teiului și un voluntar din cadrul SVSU Hangu.

“La sosirea forțelor la locul evenimentului, persoana era ajunsă la mal, intervenindu-se doar pentru evaluarea medicală a acesteia. Aceasta a refuzat transportul la spital”, mai precizează ISU Neamţ. (ZCH NEWS)