Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ anunţă pentru vineri, 13 octombrie, organizarea unui exerciţiu, cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica este “HOME SAFE HOME” (pe la noi se spune “casă, dulce casă”, dar traducerea ar fi “casă, sigură casă”).

Exerciţiul are loc în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Neamţ şi are scopul “să reamintească elevilor regulile de comportare şi măsurile de protecţie, pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur”.

SCENARIUL EXERCIŢIULUI: “În data de 13.10.2017 ora 09:45, în zona VRANCEI s-a produs un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter şi o durată de 20 secunde, care s-a manifestat în zona de NE a Moldovei cu intensităţi de 6,8-7,2 pe scara MSK. În judeţul Neamţ, efectele cutremurului au produs avarierea unor clădiri, a reţelelor electrice, de gaze naturale şi de telefonie”.

“Exerciţiul se va desfăşura cu începere de la ora 9:45 prin introducerea semnalului ALARMĂ LA DEZASTRE (5 sunete cu durata de 16 secunde, la intervale de 10 secunde), iar pe parcursul celor 15 minute, personalul didactic, cel auxiliar şi elevii de la toate unităţile de învăţământ din judeţ vor recapitula regulile de comportare în caz de cutremur, scenariul presupunând că ora introducerii semnalului de alarmare este ora producerii cutremurului de pământ. Cu această ocazie, va fi verificată şi funcţionarea sistemului de alarmare din judeţ, precum şi audibilitatea semnalelor transmise”, precizează ISU Neamţ.

Activitatea va fi monitorizată de cadre militare de la ISU Neamţ şi de personal al serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, încheindu-se la introducerea semnalului ÎNCETAREA ALARMEI (un sunet continuu cu durata de 2 minute). (ZCH NEWS)

N.R.: Fotografiile sunt din anul 2015.

Articolul precedentConcurență mare pentru posturile de la Spitalul Bicaz
Articolul următorFurt ”intern” de 78.000 de lei la Carrefour Piatra-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.