isu-autospecialaJoi, 24 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Petrodava al județului Neamț a organizat, în cadrul Cursurilor de pregătire în domeniul situațiilor de urgență a primarilor de comună, aprobate prin Ordinul Prefectului nr. 34 din 17.02.2015, activități practice cu primarii de comună participanți la prima serie.

“Programul acestei zile a constat în:

Prezentarea tehnicii de care dispune unitatea pentru gestionarea situațiilor de urgență, specificându-se, pentru fiecare categorie de autospecială, pentru ce tip de situație de urgență este folosită;

Prezentarea unui exercițiu de descarcerare și prim-ajutor calificat, indicându-se, mai întâi, ce nu se face, în cazul în care suntem de față la producerea unui accident rutier, apoi măsuri pentru a ajuta la salvarea vieții persoanelor implicate;

Vizită de lucru la Dispeceratul ISU – Ambulanță Neamț, Dispeceratul Hidroelectrica și Barajul Bicaz”, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Neamţ.

Primarii au fost informați cu privire la riscurile de producere a unor situații de urgență, precum și cele ce pot apărea pe timpul activităților de înlăturare sau limitare, măsuri pentru prevenirea fiecăreia și modul de acțiune pentru gestionare, având în vedere calitatea primarilor de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, astfel încât eventualele acțiuni viitoare pentru limitarea efectelor eventualelor situații de urgență să fie cât mai eficiente, cu scopul salvării vieții sau bunurilor cetățenilor care sunt sau ar putea fi puse în pericol. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAcademica Clinceni – FC Ceahlăul 1-0 (1-0) Pietrenii se îndepărtează de obiectiv! CLASAMENT
Articolul următorConductă periculoasă de pe strada Orhei îndepărtată de pompieri!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.