pietricica turism

elevi 10 cu stan

Elevii care au obţinut media 10 la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională au fost premiaţi, ieri, şi la nivel judeţean, în cadrul unui eveniment organizat în cadrul Inspectoratului Școlar. La inițiativa guvernanților, elevii cu media maximă de la Evaluarea Națională au primit câte 2.000 de lei, iar singura elevă care a obținut media 10 la Bacalaureat a primit 3.000 de lei. Premiile au venit la timp pentru cei mai mulți care au precizat că vor folosi banii pentru vacanță .

Pe lista premianților s-au regăsit: Mădălina Cerbu, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra Neamţ, cu media 10 la Bacalaureat, Alexandra Donici (media 10 de admitere la liceu), de la Școala Moldoveni, Maria Drelciuc, Miruna Dumbravă şi Bianca Ioana Tarcinsky, Codrin Constantin Burlacu, de la Școala Gimnazială nr. 3 din Piatra Neamţ, Elena Nicoleta Balan, de la Școala Oanţu, Ana Maria Asmarandei, de la Școala “Sergiu Celibidache” din Roman, Ana Andreea Pătrăcescu, de la Liceul Tehnologic “Vasile Conta” din Târgu Neamţ, Laura Manole, de la Școala Gimnazială nr. 2 din Piatra Neamţ, Romeo Dandu, de la Școala Gimnazială “Vasile Mitru” din Taşca și Diana Vornicu, de la Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş” din Piatra Neamţ, toţi cu media 10 la Evaluarea naţională.

„Salut cu stimă și deosebit respect pe toți elevii prezenți aici, elevi care sunt fruntea celor două promoții. Promoția de la Evaluarea Națională și pe eleva noastră de la Bacalaureat, cu nota zece (10). Felicitările mele! Vreau să-i salut și să-i felicit pentru munca pe care ei au depus-o alături de cadrele didactice. Îi felicit pe profesorii care i-au avut pe acești elevi de-a lungul celor 4 ani. Îi felicit și le mulțumesc! Le mulțumesc pentru că munca depusă de domniile lor este o muncă responsabilă, serioasă, respectată. Munca lor este una care s-a finalizat cu aceste rezultate deosebite. Numărul de medii de 10, de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat, în județul Neamț, este unul absolut normal, ținând cont de exigența caracteristică nouă nemțenilor, cei care știm foarte bine să ne evaluăm și să ne autoevaluăm. Eu vă urez succes și sunt absolut convins că ceea ce ați reușit să învățați în cei 4, respectiv 8 ani de școală, vă va face să aveți rezultate deosebite în evoluția voastră. Temelia a fost bine clădită astfel încât construcția va fi una, fără discuție, frumoasă”, a precizat prof. Viorel Stan, inspector general școlar al Inspectoratului Școlar județean Neamț.

elevi 10 diplome

Uimiţi de… propria valoare

Absolventa de gimnaziu Alexandra Donici, este singura elevă din județ care a mers la liceu cu media 10. Aceasta își va continua studiile la Colegiul Național ”Roman Vodă” din Roman.

„Sunt foarte mulțumită că am obținut aceste rezultate și, totodată, surprinsă. A fost o muncă, în fiecare zi, în cei 4 ani de gimnaziu. Încă nu m-am gândit ce o să fac în viață, însă voi merge la Colegiul Național «Roman Vodă» din Roman, profilul Matematică-Informatică. Această performanță mă ajută în viață și cred că dacă îmi va plăcea informatica poate voi urma și o carieră în acest domeniu. Mi-aș dori să pot repeta această reușită și peste patru ani, dar nu pot spune de pe acum un răspuns”, a spus Alexandra.

Dintre elevii care care au terminat gimnaziala în Neamț se numără și câțiva care s-au orientat spre licee din alte județe. Este și cazul lui Romeo Dandu care s-a gândit să urmeze o carieră militară.

„Merg mai departe la Colegiul Militar Liceal «Ștefan cel Mare» din Câmpulung Moldovenesc. Sunt foarte uimit de rezultatele pe care le-am avut. Mulțumesc tuturor profesorilor, a fost foarte bine. La Matematică mă așteptam la un rezultat bun, dar la Română am știut că am greșit. Până la urmă a fost totul bine. Peste zece ani mă văd la Academia Militară… colonel, cred”, a spus Dandu.

Marian TEODOROF