0:00

IȘJ Neamț: Olimpicii și elevii ucraineni se pot înscrie direct în clasa a IX-a, fără examen, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiElevii cu performanțe la competiții naționale și internaționale, ca și elevii ucraineni absolvenți de clasa a VIII-a pot fi admiși, fără evaluare națională, la liceu.

Inspectoratul Școlar Județean Neamț precizează că în conformitate cu Ordinul ME nr. 3.961/6.06.2022, absolvenții clasei a VIII-a din seria curentă, care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile l, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației, pot fi înscriși în clasa a IX-a, în anul școlar 2022-2023, fără susținerea evaluării naționale și peste numărul maxim de elevi cuprins în acea formațiune/clasă.

Etapele care trebuie parcurse de acești elevi pentru înscrierea în clasa a IX-a, precum și documentele care trebuie depuse la comisia de admitere județeană sunt precizate în Procedura de înscriere în clasa a IX-a a elevilor care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile l, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației, Anexa 1 la Ordinul ME nr. 3961/6.06.2022. Calendarul depunerii documentelor și repartizării elevilor cu performanțe deosebite se va transmite de către comisia județeană de admitere pe site-ul www.isjneamt.ro și în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, în timp util.

Conform aceluiași ordin, cetățenii ucraineni cu statut de elev, care au finalizat studiile învățământului gimnazial din România sau din Ucraina conform reglementărilor aprobate de Ministerul Învățământului și Științei din Ucraina, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, învățământ liceal sau profesional de stat, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limba modernă, fără a li se calcula media de admitere prevăzută de OME nr. 5150/2021. Înscrierea se face la comisia județeană de admitere. Componența dosarului de înscriere și etapele repartizării sunt precizate în Procedura de înscriere în clasa a IX-a, în anul școlar 2022 – 2023, a cetățenilor ucraineni cu statut de elevi, Anexa 3 la Ordinul ME nr. 3961/6.06.2022. Înscrierea și repartizarea elevilor ucraineni se va realiza până la 31 august 2022, conform unui calendar care va fi transmis de către comisia județeană de admitere pe site-ul inspectoratului școlar și în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, în timp util.

Informații cu privire la admiterea în clasa a IX-a pot fi consultate pe site-ul www.isjneamt.ro, secțiunea ADMITERE.

C.I.

Articolul precedentCod galben de furtună în regiunea Nord Est la final de week-end
Articolul următorRECENSĂMÂNT Dacă nu oferiţi datele solicitate, riscaţi amenzi între 1.000 și 3.000 de lei!