isj iasiLuni, 28 septembrie 2015, are loc conferința de lansare a proiectului Împreună pentru copii!, la Hotel Astoria, începând cu ora 11.

Reducerea absenteismului școlar, implicarea și conștientizarea părinților, formarea educatorilor parentali, furnizarea serviciilor de sprijin pentru elevii aflați în situația de risc de abandon școlar sunt obiective majore, ale noului proiect Împreună pentru copii!, finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, proiect pe care ISJ Iași îl derulează împreună cu Fundația Holt IS, se arată într-un comunicat de presă remis de IȘJ Iași.

Conferința este urmată de o ședință de lucru a educatorilor parentali care va aborda mai multe aspecte legate de eficienta derulare a proiectului.

IȘJ Iași se implică în proiectul Împreună pentru copii!, având convingerea că educaţia este un proces complex la care participă familia, şcoala, comunitatea, iar comunicarea şi parteneriatul autentic dintre acestea sunt absolut necesare şi reprezintă o condiţie fundamentală a succesului în educaţie, deoarece școala aparţine comunităţii, care trebuie să o asume cu toate responsabilităţile implicate”, a spus prof Camelia Gavrilă, Inspector Școlar General al IȘJ Iași. (M. TEODOROF)

Articolul precedentRELIGIA ÎN ŞCOLI: După scandal, metodologie!
Articolul următorAngajăm!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.