0:00

23 iunie, a doua zi din calendarul ediției 2017 a Zilelor municipiului Piatra Neamț, stă sub semnul credinței și spiritualității, ca preambul la marea sărbătoare de mâine, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, patronul spiritual și ocrotitorul orașului. De altfel, manifestările programate pentru această zi au ca punct central biserica Sf. Ioan, de la Curtea Domnească.

Încă de aseară, acolo au ajuns sfintele moaște ale Cuviosului Iosif de la Văratec, aduse spre închinare și întâmpinate de un sobor din șapte preoți care au săvârșit slujba acatistului sfântului.

Sfintele moaște vor rămâne la Catedrala ”Sf. Ioan Domnesc” până duminică, 25 iunie 2017, pentru credincioșii care doresc să se închine. Alături de sfintele moaște ale Sf. Cuv. Iosif de la Varatec au fost așezate spre închinare și moaștele Sf. Ioan Botezătorul care se află permanent în biserică.

În această după-amiază, la Piatra Neamț va sosi și Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care va oficia, tot la biserica Sf. Ioan, vecernia și litia, iar la ora 19 se va pleca în procesiune cu Sfintele Moaște ale Sfântului Iosif de la Văratec, pe traseul Teatrul Tineretului – Hotel Ceahlău – strada Orhei – biserica Sfântul Mina – strada Petru Rareș – Hotel Ceahlău – Consiliul Județean. (ZCH News)

FOTO: Parohia Sfântul Ioan Domnesc

Articolul precedentTinerii care drogau copii – pedepse cu suspendare
Articolul următorFară teme pentru vacanță!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.