0:00

IPJ NEAMŢ: SCRISOARE PENTRU ELEVI ȘI PĂRINȚI, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvând în vedere faptul că vacanţa de iarna este în prag şi pentru a nu trece prin anumite situaţii ce ar putea să vă afecteze sănătatea ori viaţa, ar fi bine să citiţi cu atenţie sfaturile și recomandările pe care vi le dăm cu toată dragostea şi grija noastră, noi cei ce suntem îmbrăcaţi în haină albastră şi care veghează zi de zi asupra voastră, alături de părinţi, profesori şi prieteni.

Sfaturi pentru copii

Când sunteţi singuri este bine să nu purtaţi cheia de la intrarea în locuinţă la vedere şi nici să o ascundeţi în locuri unde ar putea fi găsită uşor de răufăcători, care astfel pot intra în locuinţa voastră.

Niciodată nu deschideţi uşa necunoscuţilor, chiar dacă vă spun că sunt trimişi de părinţii voştri, uşa trebuind să fie încuiată şi asigurată cu lanţul de siguranţă. Deci spuneţi părinţilor voştri să vă asigure locuinţa prin orice mijloace pentru ca voi să fiţi în siguranţă, iar vizorul apartamentului vostru să fie la înălţimea voastră pentru a putea vedea cine este la uşă. Traversaţi strada numai pe la semafor sau pe la trecerea de pietoni, fără să alergaţi, dar în pas vioi!

Nu faceţi derdeluşul în apropierea străzilor!

Nu vă plimbaţi cu săniuţele pe stradă şi nu faceţi manevre bruşte ca să dezechilibreze sau să răstoarne săniuţa, mai ales dacă vă aflaţi lângă partea carosabilă! Nu vă jucaţi decât în locuri special amenajate şi cât mai departe de străzile pe care circulă maşini!

Atenţie când aruncaţi cu bulgări! Este posibil ca cel vizat să se ferească, să alunece sau să ajungă în strada pe care circulă maşini.

Sfaturi pentru părinţi

Copilul tău este în siguranță la colindat? Perioada sărbătorilor de iarnă aduce pentru cei mici o mulțime de bucurii, iar pentru aceștia plecatul la colindat în perioada Crăciunului și a Anului Nou este una dintre cele mai așteptate. Pentru ca minorii să nu devină victime ale unor persoane rău intenționate, atragem atenția tuturor părinților din mediul rural dar și din orașe, prezentându-le câteva recomandări menite a crește siguranța copiilor când se află la colindat. Însoțiți copilul mai ales dacă pleacă pe timp de seară sau noapte la colindat! Stabiliți exact locațiile și traseul pe care urmează să-l parcurgă atunci când merge la colindat. Stabiliți și verificați cu ce copii se va deplasa să colinde. Impuneți-le copiilor să plece la colindat doar pe timp de zi și recomandați-le să evite zonele izolate! Este bine să le reamintiți să nu se lase niciodată invitați de necunoscuți într-un loc, la o petrecere sau la o plimbare cu mașina. Totodată, va fi oricând potrivit să le amintiţi copiilor ca în cazul în care li se întâmplă ceva rău lor sau prietenilor, să informeze imediat părinţii sau Poliţia.

Articolul precedentCJ NEAMŢ: Locuinţe, nadă pentru a aduce medici la Spitalul Judeţean
Articolul următorFestivalul de Datini şi Obiceiuri „Steaua sus răsare” – ediţia a 47-a
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.