0:00

Lipsa alocării de fonduri pentru Biserică, o decizie inexplicabilă și pripită a Guvernului Cioloș”, susține liderul PSD Neamț. ”Dacian Cioloș a luat o decizie inexplicabilă față de una dintre instituțiile de bază ale statului român. Renunțarea la acordarea de bani de la bugetul de stat pentru bisericile din România reprezintă o măsură pripită și care nu își are sensul, ținând cont de importanța pe care această instituție o are pentru români. Gestul guvernului de așa-ziși tehnocrați al lui Dacian Cioloș nu are la bază rațiuni economice, ci încearcă să satisfacă o minoritate vocală, pe care vrea să o aibă de partea sa. Lipsa finanțării pentru lăcașurile de cult de pe teritoriul țării are la bază o încercare politică a acestui guvern de a câștiga simpatia unei părți a populației.

Ionel Arsene, președinte PSD Neamț: ”Biserica Ortodoxă a fost dintotdeauna una cu neamul românesc”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDecizia luată de premierul Dacian Cioloș este una inacceptabilă pentru un stat a cărui identitate este una ortodoxă. Ceea ce pierde din vedere premierul Cioloș este tocmai importanța pe care Biserica o are pentru marea majoritate a românilor, nu doar pentru acea minoritate pe care încearcă să o mulțumească. Biserica Ortodoxă Română s-a integrat de la bun început în viața socială și națională a poporului, sprijinind năzuințele lui de unitate, de libertate și de independență. Biserica Ortodoxă a fost dintotdeauna una cu neamul românesc, identificându-se cu toate aspiraţiile acestuia. Să încerci să te rupi de Biserică, doar pentru că anumite persoane fac presiuni sau doar pentru a-ți îmbunătăți imaginea politică, ar însemna să ignori total contribuția bisericii la binele poporului român de-a lungul istoriei milenare, să ignori toți românii și martirii care au luptat și și-au dat viața pentru această credință.

În județele din Moldova, credința în Dumnezeu este una dintre valorile reprezentative ale cetățenilor, iar lăcașurile de cult din această regiune sunt adevărate centre de pelerinaj. De altfel, Moldova este una dintre oazele creștinismului românesc, a culturii ecleziastice din țara noastră, care nu poate fi ignorată pur și simplu de către guvern.

Pentru județul Neamț, pe care îl reprezint în Parlamentul României, rolul Bisericii este unul esențial, mai ales în zonele rurale, aceasta fiind cea care a contribuit la dezvoltarea culturii pe aceste meleaguri și a oferit protecție nemțenilor de-a lungul anilor. Biserica în județul Neamț a reprezentat unul dintre factorii care au promovat și apărat ființa națională a românilor în vremuri de restriște.

Atunci când vorbim despre Biserică ne referim la o istorie de sute de ani a credinței strămoșești în poporul nostru, de o instituție a cărei importanță a fost recunoscută de foarte mulți dintre marii conducători ai românilor din istorie. Premierul Dacian Cioloș și miniștrii săi nu trebuie să uite faptul că poporul român este creștin, iar religia este o parte fundamentală a profilului cetățenilor. Totodată, asigurarea finanțării pentru așezămintele religioase românești din afara granițelor nu răspunde și nevoilor pe care lăcașurile de cult din țară le au. De aceea, solicit Executivului să facă o reevaluare a proiectului de buget prin care să fie cuprinsă și sprijinirea activității Bisericii în interioIonel Arsene, președinte PSD Neamț: ”Biserica Ortodoxă a fost dintotdeauna una cu neamul românesc”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiirul granițelor, deoarece nu putem să ignorăm mănăstirile și bisericile din țară”.

Articolul precedentACTUALIZARE Doi tineri încarceraţi într-o maşină izbită de un „rest” de copac
Articolul următorMaşină răsturnată la intrarea în Bozienii de Sus, şoferul încarcerat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Da.ok. sa-si puna case de marcat,sa platesca impozite ca orice firma ca tot folosesc moneda nationala. Eiii se pare ca asta este voia Domnului. Domnul a dat….Domnul a luat. Domnii deputati daca tot tin asa mult la biserici sa doneze lunar 50% din salariile lor alea grase ca tot nu-si merita banii. P.S. intre timp „timpul” va mai scoate niste moaste la suprafata.

Comentariile sunt închise.