Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, într-un comunicat de presă, cere demisia conducerii Apa Serv din cauza crizei apei din municipiul Roman. Redăm integral comunicatul mai jos:

„Președintele Consiliului Județean așteaptă demisia echipei manageriale de la Apa Serv.

  • Ionel Arsene susține că actuala conducere a dat dovadă de management defectuos, nereușind să rezolve problema crizei apei din municipiul Roman

 

Demersurile pentru schimbarea furnizorului de apă nemțean cu cel din județul Iași pentru ca romașcanii să nu mai primească apă potabilă în program restricționat sunt considerate de către președintele Ionel Arsene o dovadă de incompetență managerială a conducerii Apa Serv.

Din acest motiv, președintele Consiliului Județean Neamț consideră că este cazul ca reprezentanții companiei județene să își dea demisia. „Aștept demisia de onoare din partea conducerii Companiei Județene Apa Serv și a președintelui Consiliului de Administrație! Managementul defectuos al acestei companii a atras numeroase probleme pentru consumatorii de apă din municipiul Roman! În ciuda faptului că au trecut mai bine de cinci luni de la apariția crizei de apă în oraș, conducerea nu a fost capabilă să găsească o soluție pentru depășirea situației neplăcute în care se regăsesc romașcanii!

Deși și-au luat angajamente ferme inclusiv la întâlnirile pe care le-am convocat în teren, unde personal am vrut să vedem ce trebuie făcut concret pentru a nu se mai da apă raționalizat, deși le-am oferit tot sprijinul și am avut încredere în profesionalismul lor, trăiesc o mare dezamăgire de pe urma responsabililor de la Apa Serv! Scuzele nu își au locul! Apa Serv are nevoie de o echipă managerială competentă!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Din toamna anului trecut, cetățenii din municipiul Roman și comunele învecinate se confruntă cu lipsa apei potabile în anumite intervale ale zilei, din cauza scăderii nivelului hidrostatic în zona puțurilor de aducțiune de la Pildești. Deși s-au făcut mai multe analize la fața locului despre ceea ce trebuia făcut pentru depășirea crizei, situația nu s-a îmbunătățit în favoarea consumatorilor”.