rovana plumb girov

Primarul Ion Rotaru nu prea a fost băgat în seamă de ministrul mediului, Rovana Plumb. Acesta s-a arătat total dezamăgit de modul în care a fost tratat.

”Dna. ministru mi s-a părut rece și cu picioare de plumb. Nu mă așteptam să-mi spună să mă adresez în altă parte practic. Nu mi-a plăcut modul de tratare al dumneaei dar asta este. Nu o interesează decât partea politică și nu ce se întâmplă cu cetățenii chiar dacă a spus că prioritatea dumneaei este populația și protecția populației, mai ales că a declarat că e mamă și bunică și se gândește la copii și mediul înconjurător. În fine, da avem stație de epurare la Sanatoriul Bisericani, spital care deservește atâtea județe și tratează peste 6.000 de pacienți pe an. Dar nu știe nimeni ce fel de stație este aceea, cât este de veche și ce capacitate are. Noi nu disperăm încă, încercăm și la Apa Serv și peste tot”, a spus primarul comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, după ce marți a păzit pur și simplu sosirea ministrului mediului, Rovana Plumb, pentru a-i prezenta un proiect de construcție a unei noi stații de epurare pentru spitalul TBC de la Bisericani și pentru a o ruga să susțină respectivul proiect. ”Doamnă ministru, spitalul de la Bisericani nu are stație de epurare care să facă față la apele uzate, iar acestea se pot infiltra oricând în pânza freatică, iar sursele de captare care alimentează 200.000 de persoane se află pe teritoriul comunei noastre. Am depus un proiect și în numele tuturor acestor cetățeni vă rog să-l susțineți”, i-a spus Ion Rotaru ministrului mediului după ce a așteptat răbdător preț de câteva ore.

Rovana Plumb i-a spus primarului să meargă să caute sprijin în altă parte și să facă bine să acceseze fonduri europene dacă vrea stație de epurare. ”Accesați fonduri europene. Pe zona de mediu sunt veniți de UE peste un milliard de euro, pe axa prioritară – astfel încât cetățenii să aibă acces la structurile de apă și canal. Mergeți de urgență la operatorul de apă pentru a fi prinși în masterplanul 2, 2014-2020. Dacă acest masterplan a fost transmis, înseamnă că nu ați fost prinși în acest masterplan. Avem bani, vă rog să-I accesați”, a menţionat Rovana Plumb. (I. CĂLIN)