ioan chelaru 02ACTUALIZARE: Comisia juridică a retras, luni, 9 mai, candidatura senatorului nemţean Ioan Chelaru pentru funcţia de judecător la Curtea Constituțională a României (CCR), deşi acesta obţinuse cele mai multe voturi favorabile.

În aceste condiţii, pentru respectiva funcţie mai candidează doar Florina Ruxandra Jipa și Mona-Lisa Neagoe. (ZCH NEWS)

******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Senatorul nemţean Ioan Chelaru ar putea să rateze o nouă nominalizare pentru un mandat de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR).

Cel puţin aşa se poate înţelege dintr-o declaraţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru HotNews: “Având în vedere că astăzi a lipsit, nu. Am înţeles că nu mai doreşte. Fiind o problemă de sănătate nu am toate elementele”.

Ioan Chelaru (PSD) a lipsit de la audierile din Comisia juridică, dar a obținut 5 voturi favorabile, 3 împotrivă, o abținere și un vot anulat. Senatorul UNPR Ruxandra Jipa a obținut 9 voturi împotrivă și unul favorabil, iar judecătorul Monalisa Neagoe, propusă de PNL, 4 voturi pentru și 6 împotrivă.

“Din punctul de vedere al condițiilor legale, pentru a ocupa această funcție, toți cei trei candidați au îndeplinit condițiile în sensul că au vechime, studiile necesare, au o bună reputație și nu au probleme de natură penală. Din punctul de vedere al recomandării pe care comisia o va face plenului va fi doar un raport în care se va trece îndeplinirea condițiilor legale pentru că niciunul dintre candidați nu a îndeplinit numărul de voturi, respectiv majoritatea celor prezenți, adică 6 ar fi trebuit”, a declarat Cătălin Boboc, președintele Comisiei Juridice a Senatului României.

El a adăugat că este posibil ca raportul Comisiei juridice să poată fi gata pentru a fi votat marți în plenul Senatului. (ZCH NEWS)