Elena Doamna 02Copiii instituționalizați din Centrele de Plasament “Elena Doamna” și “Ion Creangă” din Piatra Neamț au șansa de a-și exprima creativitatea și de a-și canaliza energia în pictură și sculptură, dar asta doar cu ajutorul dumneavoastră.

Dacă vreți să fiți alături de ei votați proiectul „Marea Familie“ inițiat de Consiliul Județean Neamț și depus spre finanțare în cadrul programului „Idei pentru țara lui Andrei“, derulat de OMV Petrom în parteneriat cu Fundaţia PACT şi care încurajează iniţiativele sustenabile ale comunităţilor din întreaga Românie. Proiectul a trecut etapa preselecțiilor iar de pe 3 decembrie poate fi votat, în funcție de numărul de voturi urmând a se decide proiectele ce vor câștiga finanțare.

„Proiectul «Marea Familie» are scopul asigurării oportunităţii de exprimare prin mijloace artistice – pictură şi sculptură – a copiilor instituţionalizaţi sau proveniţi din cadrul şcolilor generale din municipiul Piatra Neamţ, cu aptitudini artistice. Artele pot fi considerate un instrument eficient de comunicare, altul decât cel verbal, motiv pentru care, pentru un impact puternic al proiectului, grupul ţintă va fi format din 100 de copii recrutaţi atât de la Centrele Elena Doamna şi Ion Creangă din Piatra Neamţ, cât şi din şcolile gimnaziale din municipiul Piatra Neamţ. Asigurându-le accesul direct la mijloace artistice şi la cultură contribuim la dezvoltarea lor personală şi la încurajarea relaţionării interumane – dorim să le arătăm că şi ei sunt importanţi pentru societate, şi dacă vor face un minim efort vor scăpa de eticheta «copil abandonat»“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Constantin Iacoban, în nota de fundamentare a proiectului care a fost votat de către toţi consilierii judeţeni.

Perioada de votare a demarat pe data de 3 decembrie și se va încheia pe 18 decembrie, câștigătorii urmând a fi anunţaţi pe data de 20 ianuarie 2016. Dacă doriți să sprijiniți acești copii, acordați-le votul dumneavoastră AICI.

Articolul precedentÎntrevedere Iacoban – Leoreanu pe tema Spitalului Roman
Articolul următorIonel ARSENE, deputat PSD Neamț: Memorandumul semnat între legislativul român și cel muntenegrean va duce la consolidarea cooperării interparlamentare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.