pietricica turism

Din 6 februarie, de când funcționează noul RMN al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, s-au făcut doar investigații fără substanță de contrast.

Aprovizionarea este la faza de licitație, deși se știa de două luni că aparatul va fi gata pentru pacienți la începutul lunii februarie. „Suntem pe final cu licitația pentru substanța de contrast, am urgentat la Financiar această procedură. La începutul săptămânii viitoare vom avea cantitatea de fiole necesare. Deocamdată, s-au făcut câteva investigații pacienților noștri, dar fără substanță de contrast. Medicul curant face recomandarea pentru investigația RMN, pacienții internați nu plătesc nimic. Solicitarea medicului curant este vizată de medicul șef și de directorul medical. Sper ca de săptămâna viitoare să fie cât mai mulți pacienți care să beneficieze de investigațiile necesare”, a declarat dr. Codruț Munteanu, managerul SJU Piatra Neamț, pentru mesagerulneamt.ro. Pacienții care au recomandare pentru investigații RMN cu substanță de contrast au fost reprogramați.

Lipsa substanței de contrast nu este singurul neajuns. Accesul, din exteriorul pavilionului nou, în incinta RMN-ului, se face doar pe scări, neexistând amenajată o rampă.

(C.I.)