0:00

Pentru că negocierile salariale stabilite din ianuarie nu au mai avut loc, sindicaliștii din Învățământ au decis să protesteze în fața Guvernului miercuri, 25 mai.

Învățământul iese, iar, în stradă, pe 25 mai, la Guvern, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCirca 500 de sindicaliști din țară vor participa la această acțiune, din care 300 ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, cea mai mare organizație. Gabriel Ploscă, viceliderul FSLÎ și liderul Sindicatului Liber din Învățământ Neamț declară că această nouă acțiune este răspunsul la lipsa de interes din partea premierului. „Nemulțumirea noastră ține de tergiversarea întâlnirii cu primul ministru, convenită în luna ianuarie și care nu s-a mai concretizat, nici după adoptarea bugetului. Discuția viza salarizarea personalului nedidactic, în principal, fiindcă această categorie are salariile cele mai mici din sistem și oamenii se gândesc că dacă acum au 1.500 lei venituri, cât vor avea pensia?! Trebuiau negociate și majorările salariale prevăzute de legea 153/2017 conform calendarului. Suntem aproape de sfârșitul lunii mai și vedem că Guvernul evită să ne invite la dialog”, declară Gabriel Ploscă.

La protestul de miercuri vor participa și reprezentanți ai federațiilor „Spiru Haret” și „Alma Mater”. Liderii se așteaptă ca astfel oficialii Executivului să invite o delegație la discuțiile mult așteptate.

C.I.

Articolul precedentUn sucevean s-a răsturnat cu mașina în Farcașa
Articolul următorL4 Voinţa Ion Creangă ajută Speranţa Răuceşti să se distanţeze pe locul I