pietricica turism

Laboratoarele Direcției de Sănătate Publică Neamț sunt blocate de prea multă muncă. Se lucrează la analiza probelor luate, zilele acestea, din zonele afectate de inundații în județ.

S-au luat mostre de apă atât de la rețeaua publică din zonele afectate, cel mai grav fiind cartierul Văleni, Piatra Neamț, dar și din fântânile din gospodării.

Zilele acestea, imediat ce au fost decolmatate fântânile, după inundațiile din cartierul Văleni, au fost trimise la fața locului echipele noastre care au luat probe de apă. S-a făcut și dezinfecția fântânilor și a zonei. Au fost prelevate probe de apă și din rețeaua publică a muncipiului Piatra Neamț, de la care e alimentat ansamblul de locuințe sociale din cartierul Văleni. Rezultatele sunt conforme, din ce s-a prelucrat până acum, însă laboratorul nostru de analize este foarte aglomerat și sunt multe prelucrări de făcut, fiindcă s-au luat probe din toate zonele care au fost afectate de inundații, în județul Neamț, în ultima perioadă”, a declarat Anca Movilă, directorul DSP Neamț.

Aceasta a precizat că, în aceste condiții, nu s-au mai luat probe din alte părți, deși cei de la DSP au fost în control pe la spitale: ”Probe de sanitație în cursul controalelor care s-au desfășurat săptămâna aceasta nu s-au mai luat, tocmai din cauză că activitatea de laborator este supraaglomerată. Au fost și verificări în unități sanitare cu paturi, inclusiv controale inopinate, dar nu s-au luat probe de sanitație”. (C.I.)