pietricica turism

Pompierii militari din Suceava au intervenit, sâmbătă (4 februarie) seară, la mai multe gospodării inundate din zona municipiului Vatra Dornei, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Suceava.

Din câte se pare, s-au înregistrat creșteri rapide de debite pe râurile Dorna și Bistrița, din cauza temperaturilor crescute ale aerului, care au favorizat topirea zăpezii și a ghețurilor. Au fost afectate 7 case, două anexe și 12 curți, toate din Vatra Dornei. 30 de pompieri militari au intervenit cu 3 autospeciale și 4 motopompe, pentru evacuarea apei și cu saci de nisip, pentru ridicarea unor diguri de protecție.

“Au fost informați membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava și toate primăriile din zona amenințată cu privire la pericolul producerii de inundații, urmând ca președinții comitetelor locale pentru situații de urgență să asigure permanența la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale. Echipaje ale lucrătorilor de la Ape, ale pompierilor militari și ale polițiștilor au monitorizat permanent zonele”, mai precizează ISU Suceava.

Patru turiști au fost evacuați de la o pensiune, care era în pericol să fie inundată. (ZCH NEWS; FOTO: Facebook)