Actualizare:  Probleme au fost și în municipiul Piatra-Neamț, pompierii intervenind la scoaterea apei din beciul unei gospodării, la Ruseni – două beciuri inundate – și la Șovoaia – un beci – din comuna Borlești.

Pompierii voluntari au intervenit pentru decolmatarea rigolelor și canalelor de scurgere afectate din municipiul Roman, din comuna Săbăoani, la evacuarea apei din trei gospodării de la Rocna (comuna Icușești) și la decolmatarea rigolelor și scoaterea apei dintr-o gospodărie de la Negrești, potrivit bilanțul final al ISU Neamț, din această dimineață, 20 iunie.

****Știre inițială****

Mai multe gospodării din municipiul Roman, comuna Ion Creangă și orașul Roznov au fost inundate după ploile torențiale căzute aseară. Probleme au început să apară imediat după avertizarea cod roșu de vreme severă. Pompierii de la Detașamentul din Roman au intervenit pentru scoaterea apei din câteva curți inundate de pe strada Mărului, Tudor Vladimirescu și Islazului. Tot în municipiul Roman, furtuna a doborât un copac peste o mașină parcată pe strada Ion Creangă, fără să fie cineva rănit, potrivit ISU Neamț.

Afectate de inundații au fost și câteva gospodării din satele Izvoru și Ion Creangă (comuna Ion Creangă). Dar și la Roznov, unde pompierii militari au fost chemați, aproape de ora 22, să scoată apa din două curți, la misiune participând și pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov.

Ploile torențiale vor continua până luni, 22 iunie, potrivit meteorologilor, care anunță pentru această perioadă averse, grindină și vijelii în toată țara. Cantitățile de apă prognozate vor fi consistente, de peste 30 l/mp și pe arii restrânse de până la 60 l/mp.

(C.I.)

Articolul precedentUrgie! Cod roșu de vijelii în cinci județe din Moldova
Articolul următorViceprimarul orașului Târgu Neamț a trecut cu bine peste o operație dificilă