papagalii fara bilet

O șpionetă palmată pe după o imprimantă de la pesedeu ne-o informat pe firu` roș a lui cumătru, cum că partidoiu vrea musai să aibă câte un vicepremare în fiecare premărie den județ, ca să aibă cu ce se lăuda la București în întrecerea generic numită „Fără noi socialismu` e pustiu“. Că s-a zis că nu contează cine e, ce trebe să dea, cu ce mână să ia, să iasă la număr că altfel e bai mare. Acuma, dacă se apucă să face vice ca orbeții, mare lucru, dacă nu o să trebuiască să trimită la băi pe o seamă de existenți aleși, care e înfipți pă foncții și se dau greu. Asta una. A doua, zice cumătru`, pe unde o să scoață cămașa dacă număru` disponibil de vice e mai mic decât cei potențiali plantabili? Suplimentar ne întrebăm, de ce nu s-o gândit partidoiu înainte de alegeri la trebușoara asta?

Stimați spectatori dă teatru, vă informăm că scaunele de la lojile teteului s-o reparat, dar o rămas la fel de proaste. Dacă până mai ieri trebuia să ai un gât lung și șale bine antrenate, acuma nu ar fi lipsit de haz să aduceți cu `mneavoastră la șpectacol un asistent care să steie în picioare și să vă povestească ce e pe scenă, că dacă vă așezați la lojă nu mai vedeți decât tavanu` și ceva decoruri în porțiunea superioară de sus. Acuma, noi nu vrem să fim super cârcotași, dar majoritatea o strâmbat den nas când am propus să punem crăci. Așa că, na, aveți scaune de lojniță de la chineji. Vizionări gheboase!

Ne zice o tânără cu cercei și dotări elementare cum că la șpetal, un june doftor drag doamnelor și util domnilor, a avansat în grad, că o învățat și o luat egzamenu` cu chiuituri. Și s-o gândit bravul june doftor să face un mic zaiafet pă persoană fizică cu colegii, așa că o mers omu` să cumpere un mezel, niște măslini, o glajă, două cu ceva de amorțit gâlcile, numai că n-o fost atent la gabaritul încărcat pe trupul domniei sale. Greșeală mare, pentru că în ogradă la șpetal, n-o acordat prioritate la un lanț de protecție la iarba verde și s-o aterizat forțat cu tot cu bunătățuri. Acuma, plășile cu articolele menționate s-o recuperat integral, dar din nefericire, dom` doftor s-o ales cu oarece ciolane îndoite și vreo două săptămâni o să lase doamnele în suspin pe motiv de ghipsuri. Noi îi urăm in corpore, sănătățuri buluc și peste două stămâni îi aducem noi ce trebe, dacă ne cheamă la ceremonia scoaterii ghipsului și avansarea în grad. E bun așa?