Consiliul Judeţean Neamţ a aprobat majorarea cuantumului amenzilor pentru aprinderea focului şi arderea vegetaţiei, stabilind, totodată şi valoarea taxelor de acces în Parcul Naţional Ceahlău. Astfel, sancţiunile  pentru acest tip de contravenție au fost stabilite la un cuantum cuprins între 120 şi 200 de lei pentru acest an, iar, de anul viitor, acestea vor fi de la 500 la 1.000 de lei.

Taxa de intrare în parc pentru adulţi a fost stabilită la 6 lei/persoană/ săptămână, iar pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari – 3 lei.

Abonamentele au rămas la acelaşi nivel ca şi anul trecut, adică 50 de lei/persoană/an şi 25 de lei/ persoană/an pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari. Accesul în Centrul de vizitare din Izvorul Muntelui este acum gratuit, urmând ca de anul viitor, doar adulţii să plătească 5 lei/persoană/zi, iar celelalte categorii de vârstă să aibă gratuitate în continuare.

Conducerea parcului îi roagă pe turişti ca, în contextul pandemiei, pentru achitarea taxei de acces pe traseele turistice din Parcul Naţional Ceahlău, să utilizeze aparatele de autotaxare amplasate în cele trei puncte de informare: Durău, Izvorul Muntelui şi Bicazul Ardelean.

Angela Croitoru

Articolul precedentArestat pentru că a înjunghiat un om în gară
Articolul următorVizită surpriză a polițiștilor la adăpostul de câini din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.