Proprietarii apartamentelor afectate de explozia din 31 octombrie vor primi ajutoarele de urgență din partea Primăriei Piatra Neamț începând de astăzi, 12 noiembrie. Este vorba despre 16 familii din blocul D5, scara B, de pe strada Dimitrie Leonida din Piatra Neamț.

Municipalitatea a alocat 50.000 de lei drept ajutoare de urgență. Potrivit conducerii Direcției de Asistență Socială a Primăriei Piatra Neamț, fiecare proprietar care a depus cerere va primi între 1.000 și 6.000 de lei pentru refacerea locuinței.

Banii vor fi alocați nu numai în funcție de cât de degradat este fiecare apartament, ci și în funcție de veniturile celor care au depus cererile. Toate documentele s-au semnat, s-au încheiat și evaluările. Plafonul maxim pentru aceste ajutoare de urgență este de 6.000 de lei. Proprietarii celor două apartamente distruse în totalitate, cel în care a avut loc explozia și cel de deasupra, vor primi suma maximă. Sunt și proprietari care vor primi câte 5.000 de lei, iar restul primesc sume între 1.000 și 5.000 de lei”, a explicat Ana Berea, director al Direcției de Asistență Socială din Primăria Piatra Neamț. (I.Ș.)