Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, profitând de prezența în județ a directorului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu, a inspectat câteva sectoare de drumuri naționale cu probleme.

Am stabilit, împreună cu directorul Laicu, un program de intervenție pe drumurile naționale care traversează județul Neamț. Așa cum le-am promis nemțenilor, tronsonul de drum de la intrarea în Piatra Neamț dinspre Bicaz, în zona Ursuleți, va fi tratat cu prioritate, el urmând a intra în reparații în maximum două săptamâni. Mai mult decât atât, am susținut ca acesta să fie supralărgit și prevăzut cu o platformă cu cântar, având în vedere traficul intens al mașinilor de mare tonaj pe acest tronson. Mă bucură că, după ani de zile de încercări, am reușit să rezolv această problemă, care afectează atât șoferii care folosesc acest drum, cât și nemțenii care au locuințe în zonă”, a declarat Ionel Arsene.

Un alt sector de drum vizitat a fost cel de pe drumul național 15 B, Piatra Neamț – Târgu Neamț, în zona Ocol, care, de asemenea, urmează a fi reabilitat în această lună.

O atenție deosebită a fost acordată podului de la Straja, care ridică probleme șoferilor și agenților economici din zonă, care nu își pot transporta marfa din pricina restricțiilor de trafic impuse de starea proastă a podului. Și pentru acest obiectiv de investiții, președintele Ionel Arsene a primit asigurări ferme că procedurile vor fi inițiate în cel mai scurt timp.