intesa 1

Intesa Sanpaolo Bank oferă liceenilor români burse de 12.000 € în Italia pentru al VII-a an consecutiv. La acest proiect, intitulat generic Bursa „Intercultura”, pot lua parte elevii de la orice liceu din România, care în anul şcolar curent studiază în clasa a 9-a sau a 10-a (născuţi între 01.01.1997-01.06.1999), ce vor avea astfel posibilitatea de a studia un an şcolar integral (clasa a 10-a sau a 11-a), în Italia. Aceasta este prima şi singura condiţie preliminară de aplicare şi eligibilitate în cadrul acestui proiect de responsabilitate socială şi educaţie iniţiat şi susţinut exclusiv de către Intesa Sanpaolo Bank. În valoare de 12.000 €, Bursa „Intercultura” acoperă toate cheltuielile necesare, inclusiv transportul şi cazarea, timp de un an în cadrul unei familii italiene fiind astfel complet integraţi în mediul social şi şcolar din Italia.

„La nivel global colaborarea dintre Intesa Sanpaolo şi Fundaţia Intercultura pentru proiectul acesta a generat în ultimii ani peste 300 de burse de studiu, dintre care peste 60 au fost alocate doar în 2013. În România, impactul proiectului este din ce în ce mai mare de la an la an şi ne dorim să oferim suportul nostru pentru susţinerea educaţiei şi promovarea cu prioritate a proiectelor dedicate copiilor şi tinerilor şi în viitor”, a declarat Stefano Burani, director general adjunct (CBO) Intesa Sanpaolo Bank.

Detalii complete despre programul de burse „Intercultura”, formularele de înscriere, testimoniale ale altor liceeni români care au absolvit acest program şi alte informaţii utile sunt disponibile în secţiunea Cariere a web site-ului Intesa Sanpaolo Bank, în orice unitate teritorială Intesa Sanpaolo Bank sau apelând gratuit Serviciul suport clienţi la Tel Verde 0800.800.888.

Toţi candidaţii eligibili interesaţi de Bursa „Intercultura” şi de un an de studiu în Italia trebuie să completeze şi să trimită aplicaţiile până în 20.12.2013. Selecţia pentru Bursa Intercultura se va face în mai multe etape, direct de către Fundatia Intercultura/AFS din Italia, co-organizatoare a acestui program.

Fundaţia „Intercultura”

Fundaţia „Intercultura” este o organizaţie internaţională, non-profit, care oferă oportunităţi de schimburi educaţionale interculturale pentru a-i ajuta pe cei interesaţi să-şi dezvolte cunoştinţele şi aptitudinile. Fundaţia organizează încă din 1955 schimburi culturale în peste 90 de ţări. Din 2005 fundaţia colaborează cu Grupul Intesa Sanpaolo în organizarea de programe pentru elevi din ţările în care Grupul activează.

Intesa Sanpaolo

Cu o istorie de peste 400 de ani, Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri bancare internaţionale, printre liderii din Europa, ce oferă servicii pentru 20 milioane de clienţi. Grupul este prezent în Europa Centrală şi de Est, în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord, cu peste 1.500 de unităţi ale subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce operează în 12 ţări din regiune. Pe piaţa locală, Intesa Sanpaolo Bank are o reţea naţională de circa 76 de unităţi şi active totale de peste 5 miliarde lei. (Z.C.H.)

intesa