Interviul de sâmbătă. Dănuț Radu, lider Cartel Alfa: „O mare parte a populației riscă să ajungă sub pragul sărăciei”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSindicaliștii atrag atenția guvernanților asupra riscurilor ridicate la care este supusă populația, în special familiile ale căror venituri sunt sub nivelul coșului minim de consum, datorită creșterii prețurilor la energie, carburanți și alimente de bază. Practic, o mare parte a populației este condamnată la sărăcie și foame, afirmă, pe scurt sindicatele. Dănuț Radu, președintele Cartel Alfa Neamț ne-a oferit câteva detalii pe marginea acestui subiect.

-În ce măsură afectează populaţia şi care ar fi categoriile sociale cele mai lovite de scumpirile datorate preţului energiei, carburanţilor şi conflictului din Ucraina?

-Datorită creșterii galopante a prețurilor în special la produsele de bază, menținerea la un nivel scăzut al veniturilor, o mare parte a populației riscă să ajungă sub pragul sărăciei.

Categoriile sociale cele mai afectate sunt pensionarii cu venituri mici, salariații plătiți la salariul minim pe economie și, în general, familiile care au un venit sub valoarea coșului minim de consum.

-Ce acţiuni întreprinde Cartel Alfa în acest sens?

-În această perioada Cartel Alfa întreprinde acțiuni la nivelul Dialogului Social, în teritoriu în cadrul Comisiilor de Dialog Social de la nivelul Prefecturilor, cât și la nivel central, Guvern și ministere.

-Care sunt principalele măsuri pe care guvernul ar trebui să le ia de îndată?

-Principalele măsuri imediate ar fi creșterea salariului minim pe economie, scutirea la plata impozitului până la nivelul acestuia și diferite scheme de ajutor pentru cei aflați sub pragul de sărăcie.

A consemnat Angela Croitoru

Articolul precedentCOD GALBEN Ninsori la munte în judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava
Articolul următorL2 PLAY-OUT Politehnica Iaşi obţine un punct în deplasarea de la Metaloglobus
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.