Interviu cu Marin Barbu, principalul Ceahlăului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Supărat după eliminarea din Cupa Ligii, Marin Barbu, tehnicianul principal al Ceahlăului, spune că echipa sa a plătit la Galați tribut neseriozității cu care a tratat faza ofensivă și executarea penalty-urilor. În ceea ce privește campionatul, care va începe la sfârșitul acestei săptămâni, ”Magiun” nu crede că valoarea lui va fi mai ridicată decât în anii precedenți. Din contră, an de an valoarea campionatului românesc scade. Problemele financiare și de lot sunt prezente la majoritatea echipelor, chiar și în sânul formațiilor ce se bat la titlu. Ceahlăul debutează duminică, 27 iulie, de la ora 19, în noua ediție de campionat, în deplasare, cu CFR Cluj, echipă antrenată de fostul tehnician al pietrenilor, Vasile Miriuță, care a fost și ea eliminată din Cupa Ligii, după ce a pierdut cu 2-4 meciul jucat în compania nou promovatei CSMS Iași. Spre deosebire de Ceahlăul, însă, clujenii au aliniat la startul partidei echipa a doua, menajând titularii pentru campionat.

– Supărat după eșecul din Cupa Ligii?

– Da, sunt supărat pentru că am avut jocul în mână, am avut câteva ocazii de joc foarte bune, dar n-am tratat cu seriozitate faza de finalizare și fotbalul ne-a pedepsit. Am avut și o bară în minutul 120, dar șansa de data asta n-a fost de partea noastră. Chiar și loviturile de la 11 metri, le-am cam bătut, așa, de dragul de a le bate, cu toate că la antrenamentul programat cu o zi înaintea jocului de la Galați, chiar am exersat aceste lovituri. Asta este situația! Ne pare rău că am pierdut niște bani, dar sper ca această partidă să dea de gândit unor fotbaliști că, dacă nu sunt serioși când au poarta în față, ne vor costa puncte, bani și locuri în clasament.

– Cum vedeți mai departe, în campionat echipa Ceahlăul? Se va putea salva de la retrogradare?

– Da. Sunt foarte multe echipe ”o apă și-un pământ”. Vor fi foarte multe echipe care se vor bate pentru evitarea retrogradării. Părerea mea este că vor juca 5-6 echipe, hai, să zic, 7 echipe, pentru primele 6 locuri, iar restul ne vom bate la evitarea retrogradării. Sunt multe echipe care întâmpină greutăți financiare, de lot și așa mai departe. Trebuie să privim cu optimism activitatea, să sperăm că până se termină perioada de transferări să mai transferăm unul-doi jucători de valoare, care să facă diferența.

– Să înțelegem că valoarea fotbalului românesc e în scădere?

– Din păcate, fotbalul românesc din campionat în campionat devine mai modest. Multe echipe de la noi vor jucători străini și când tinerii de la unele echipe văd că în primul 11 sunt doar doi români, păi nu le mai prea vine să joace fotbal. Plus că sunt foarte puține echipe care în ziua de astăzi le crează tinerilor plăcerea de juca fotbal, ceea ce nu e bine. Alții alocă bani de la buget către centrele de copii și juniori, pe când noi nu investim în fotbal.

– Se mai implică dl. Ștefan?

– Dl. Ștefan are problemele lui politice, la primărie. Problema fotbalului o discutăm cu dl. președinte Măstăcăneanu.

– Vă este teamă de confruntarea cu CFR Cluj, din prima etapă?

– De ce să ne fie frică? Păi, ce ne ia cineva capul? Mergem la un joc, e un joc de fotbal, jucăm, este adevărat, cu o echipă mai valoroasă ca noi, care a făcut foarte multe transferuri în această vară. Ne vom bate pentru un rezultat bun, așa cum ne-am bătut și la Galați. Cum s-a văzut, avem o apărare foarte bună, ne cam chinuim puțin în față, dar să sperăm că vom aduce un jucător care să marcheze atunci când ”doare”.

– A venit și dl. Florin Marin la Galați. Pregătiți împreună jocurile?

– Dl. Florin Marin este manager general în cadrul clubului. Se ocupă de transferuri, de problemele fotbalistice. Colaborez foarte bine cu dânsul. Dl. Florin Marin e pe partea managerială, eu sunt pe partea tehnică a echipei. Cu atitudine bună, cu seriozitate, sacrificiu și muncă putem fi o echipă bună a campionatului. Sunt încrezator în posibilitățile echipei. Daca punem osul la treaba și gândim cum trebuie, vom avea șanse în fiecare meci să scoatem punct, sau puncte. Noi trebuie să ne batem pentru fiecare punct.

– Restanțele financiare își pun amprenta pe jocul echipei?

– De bine de rău, la noi s-a ajuns cu salariul în luna iunie. Diferenţele de bani rămase includ acea primă pentru îndeplinirea obiectivului şi eventual restanţele financiare din anii precedenţi. Deocamdată, suntem obligaţi cu toţii să avem răbdare. Probleme cu banii sunt peste tot, chiar şi la echipe mari, precum Steaua ori Dinamo. Cei de la FC Braşov au luat un singur salariu în acest an, pe cel din ianuarie. Ori noi, la acest capitol al salariilor, suntem aproape la zi, situaţie care nu este atât de fericită şi la formaţiile din Mediaş ori Târgu Jiu. Cei de la Pandurii nu şi-au luat banii nici acum, după participarea în cadrul Europa League. Deci, am mai spus, toate echipele au probleme financiare, sau de lot, inclusiv Steaua, Dinamo, sau CFR Cluj, echipe care se bat la titlu. Noi suntem o echipă mică și încercăm să ne descurcăm cu ce avem și cum putem.

– Să înțelegem că vom avea un campionat greu?

– Foarte greu. Va fi foarte greu pentru majoritatea formațiilor. Noi va trebui să îmbinăm tinerețea cu experiența. În rest, cu sistemul de disputare al jocurilor, cu programarea meciurilor, va trebui să ne adaptăm, pentru că suntem o echipă muncitoare și care ne vedem de treabă. Nu prea avem timp de comentarii. Problemele pe care le avem, eu sunt convins 100% că se vor rezolva și că vom intra pe un făgaș normal cu pregătirea și cu disputarea meciurilor.

Cristi SOROCEANU

Lucas Garcia trimis la echipa a II-a

Argentinianul Lucas Garcia a fost trimis la echipa a doua, după ce la negocierile de marți, a refuzat diminuarea contractului până la 3.000 de euro lunar. Garcia a precizat că nu renunță la niciun ban, dar că este dispus să plece de la Ceahlăul, gratis. Cum conducerea administrativă refuză să ia în calcul o astfel de variantă, Garcia, care în momentul de față este accidentat, va reveni la pregătiri sub comanda lui Ovidiu Marc, deoarece clubul pietren nu are voie să-i restrângă dreptul la muncă. Gheorghe Ștefan a participat marți dimineață la o ședință în vestiarul jucătorilor nemulțumiți de restanțele financiare, secondat de Viorel Măstăcăneanu, președintele CA, şi i-a rugat pe jucători să aibe răbdare.

Articolul precedentNemțean implicat în înfiinţarea unui partid ortodox
Articolul următorDeciziile administratiei târgnemţene criticate de specialişti

2 COMENTARII

 1. Clubul de fotbal Ceahlaul se afla in moarte clinica de cativa buni si asta datorita „experientei” manageriale marca Mestecaneanu.

  Un club de fotbal profesionist si care se respecta pune accent foarte mare pe marketing si relatia cu fanii.

  Cu un director de imagine precum Boghian, care a studiat marketing-ul la fara frecventa, clubul de fotbal Ceahlaul nu va fi niciodata profesionist si nu va scoate nici un leu din marketing.

  Gelu Cracana are drepturile de imagine ale clubului cand vine vorba de marketing dar habar nu are sa „vanda” imaginea clubului. Gelu Cracana nu este in stare sa vanda un pahar cu apa unui turist in desert sau o pereche de manusi unui eschimos.

  Site-ul clubului de fotbal Ceahlaul este o gluma proasta, un site cu un design jenant, neoptimizat, actualitat extrem de rar si extrem de sumar.

  Clubul de fotbal Ceahlaul nu detine un Fan-Club oficial care sa ofere unele facilitati membrilor.

  Galeria FC Ceahlaul este codusa de o femeie si alcatuita din persoane de +50 ani care vin la stadion ca la teatru sau sparg seminte tot meciul.

  Daca asa intelegeti voi sa atrageti lumea la stadion, mai bine va retrageti din campionat!

 2. Foarte bine ,punctat,subscriu la comentariul de mai sus.Administratorii clubului au si obraznicia sa trateze lucrurile cu emfaza,au ales tehnicieni dupa propriul lor calapod,daca tot faci o echipa tanara ,hai la drum cu antrenori tineri cu idei noi asa cum au facut Steaua ,Dinamo,Rapid(v.Moldovan),Gaz metan,U cluj,Fc .Botosani,Chiajna ,ASTRA,etc.Cu F.Marin si cu M.Barbu nu cred nici in salvarea de la retrogradare, oricum nu vor mai fi aici la sfarsitul campionatului.Jucatori cu experienta nu vad sa accepte conditiile clubului,doar pusti pacaliti cu te miri ce.Acum se plang ca nu sunt bani,dar cand au avut,ce performante au realizat ,macar in Cupa ,sa dea mai mult,ca in campionat se zbat in mediocritate de la prima promovare in liga 1.Nici Pinalti,nu crede in managerul lu` peste prajit Mestecaneanu ,ca tot au adus Sichitii,Garabeti,Iorgulesti .etc.Gelu Cracana este inimos vrea sa se implice,dar ii deranjeaza pe umflatii din club ,mai ales ca are si ceva actiuni.

Comments are closed.