pietricica turism

– Ce își propune Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț?

– Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț își propune să educe în mod profesionist absolvenți de liceu sau chiar cadre didactice indiferent de specializarea urmată. Ne propunem astfel să realizăm un mediu favorabil tradiției și culturii muzicale și să atragem tineri pasionați și talentați în acest domeniu.

– Ce ne puteți spune despre concursul de admitere din acest an?

– Admiterea din acest an va avea două sesiuni: în prima sesiune, înscrierile vor avea loc între 22-24 iulie, iar concursul se va desfășura între 25-27 iulie. În a doua sesiune, înscrierile vor avea loc în data de 8 septembrie, iar concursul efectiv se va desfășura în perioada 9-11 septembrie.

– De câte locuri bugetate dispuneți pentru anul universitar 2014-2015?

– Pentru anul universitar următor, Extensia Piatra-Neamț are disponibile 28 de locuri bugetate, care vor fi distribuite pe două specializări: interpretare muzicală (vioară, violă, violoncel, contrabas, chitară clasică, pian, percuție, canto clasic) cu o durată a studiilor de 4 ani și pedagogie muzicală, cu o perioadă de studii de 3 ani. De asemenea, studenții pot opta și pentru modulul de Muzică vocală tradițională, care se desfășoară pe o durată de 3 ani în paralel cu una dintre specializări.

– Care sunt criteriile de înscriere la concurs?

– Se pot înscrie la concurs, fără limită de vârstă, absolvenți ai liceelor de specialitate teoretice și pedagogice, educatori și învățători aflați în activitate. Pe lângă aceștia, pot participa și candidați cu diplomă de bacalaureat, fără pregătire de specialitate dar cu aptitudini muzicale.

– Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț are totuși, un profil special. Cum vor reuși să treacă examenele de admitere cei care nu au terminat un liceu de specialitate și cum vor putea face față cerințelor de pe parcursul anului universitar?

– Pentru examenul de admitere, în perioada 17-21 iulie și 3-7 septembrie, se asigură – în funcție de solicitări – cursuri gratuite de pregătire cu personalul didactic al facultății. Pe parcursul anului universitar, în activitatea profesională a facultății se lucrează diferențiat, în funcție de gradul de pregătire a studenților.

– Ce facilități propune instituția dv. viitorilor studenți?

– Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț oferă studenților spații de cazare în cămin și burse conform reglementărilor în vigoare: burse de merit, burse de studiu, burse de ajutor social.

– De ce ar trebui să optăm pentru Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț?

– În primul rând, pentru că Extensia Piatra-Neamț a academiei clujene și-a creat deja un nume printre facultățile de profil din provincie și nu numai, având deja un prestigiu de peste un deceniu. Este o facultate acreditată, ce oferă viitorilor studenți posibilitatea de a face studii plătite de stat. În al doilea rând, facultatea este o oportunitate pentru candidații din Neamț. Iar diploma, fiind emisă de o instituție de învățământ superior acreditată este recunoscută atât pe plan național cât și internațional.

A consemnat Nicolae SAVA