Salvamontiștii au avut două intervenții dificile în seara de 31 iulie, apelurile la 112 fiind făcute la 5 minute diferență. Primul apel era pentru o femeie de 45 de ani, din BOrca, aflată la fân pe un deal abrupt. Femeia căzuse și suferise o fractură la picior, astfel încît a trebuit transportată pe targă până la ambulanță. Al doilea caz era o adolescentă de 14 ani, din Suceava, care se afla la Dochia, împreună cu 3 băieți, în tabără după cum au spus ei. Deodată, copila a început să se simtyă rău și deși nu se știa bolnavă de astm, abia reușea să respire.

A fost dusă la cabana meteo, pusă sub oxigen, și-a revenit după un timp, dar avea pulsul și tensiunea anormale”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț. ”Era prea târziu pentru elicopter, așa că fata a fost transportată, cu targa, până la Durău și predată, la ora 23, echipajului de ambulanță, cu medic, pe care îl solicitasem”.

Dacă mai adăugăm faptul că ieri în masivul Ceahlău a plouat toată ziua, a bătut vântul și a fost ceață, avem imaginea completă a condițiilor în care s-a făcut transportul.

C.M.