Naţionala feminină de handbal a României a ajuns la Piatra Neamţ. Sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:00, elevele antrenorilor Tomas Robert Ride şi Costică Buceschi vor evolua în Sala Polivalentă pietreană contra naţionalei Belarusului. Meciul se va juca cu casa închisă, toate cele 4.000 de locuri fiind ocupate la această oră.

handbal romania belarus 01„Ne bucurăm că jucăm în prezenţa unui public numeros, pentru că atunci simţi că eşti cu adevărat sportiv. Se spune că este un meci fără miză, dar noi nu avem decât un singur obiectiv, victoria! Ştiu că a fost un sezon extraordinar pentru mine şi pentru colegele mele. Am reuşit, în primul rând, să formăm un grup unit, o familie. Luptăm să dăm totul pe teren şi pentru prestigiul României, pentru a aduce bucurie în sufletele românilor”, a mărturisit Valentina Ardean Elisei, căpitanul naţionalei feminine de handbal a României.

Antrenorul secund, Costică Buceschi, a subliniat faptul că uşa naţionalei feminine este deschisă oricăror jucătoare, făcând referire la extrema Iuganu, a formaţiei HCM Roman.

„HCM Roman este o echipă, care a reuşit nişte performanţe notabile, câteva sezoane la rând, asigurându-şi prezenţa în cupele europene. Au surprins plăcut prin forţa grupului, aşa cum şi noi, la echipa naţională am reuşit să formăm un grup unit. Dacă este să mă refer la o jucătoare anume, o monitorizăm pe Iuganu. Trebuie să înţelegeţi că uşa naţionalei României este deschisă şi la intrare, dar şi la ieşire”, a precizat Costică Buceschi.

Târgnemţeanul Dan Arnăutu, oficial în cadrul FRH a spus, la rândul lui că este extrem de bucuros că a reuşit să aducă naţionala României la Piatra Neamţ şi a îndemnat autorităţile locale să copie modelul Clujului.

handbal romania belarus 02„Autorităţile locale şi judeţene trebuie să copie modelul Clujului, care a luat câteva competiţii de interes naţional şi a reuşit să umple toate camerele de la hoteluri cu suporteri. Personal cred că handbalul e o stare de spirit, iar naţionala României va cuceri o medalie la Jocurile Olimpice. Sper ca şi oraşul Piatra Neamţ să înţeleagă faptul că pot susţine o echipă de handbal în prima ligă, dacă vor copia modelul Clujului”, a declarat Dan Arnăutu.

Tricolorele vor suţine o sesiune de autografe, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 12:00 în magazinul „Profi” din municipiul Piatra Neamţ, cu ocazia semnării parteneriatului dintre FRH şi acest lanţ de magazine, după care suporterii naţionalei vor avea parte de surprize în sectorul amenajat fanilor, de la Sala Polivalentă, începând cu ora 16:00. În pauza meciului România – Belarus, un suporter norocos va putea câştiga 1.000 de euro oferiţi de firma „Profi”. Condiţia este să nimerească un panou amplasat deasupra unei porţi, printr-o aruncare a unei mingi de handbal, de la mijlocul terenului. (Mihai STOIAN)

Articolul precedentSuceava: Școala din Probota, avariată de ploi. Cursuri suspendate
Articolul următorPiatra Neamț și Roman nu se văd bine din satelit
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.