reclama autocenter
Foto: Guliver/GettyImages

Incidența cumulată a cazurilor de Covid 19 în ultimele 14 zile în comunele Negrești și Bâra a ajuns la 4,99 la mia de locuitori, depășind limita de 3/1.000, ceea ce a impus o serie de măsuri restrictive.

Astfel, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț,  începând de astăzi, 6 martie, ora 8,00, sunt interzise organizarea și desfășurarea activităților cinematografelor, sălilor de spectacole, concertelor. Totodată, vor fi închise publicului restaurantele, cafenelele și alte activități ce presupun prezența oamenilor în interior, acestea fiind permise doar pentru persoanele ce sunt cazate în aceste unități sau pentru livrările la domiciliu, dar continuă activitatea teraselor.

Este permisă continuarea activității unităților din domeniul jocurilor de noroc, care comercializează bilete loto, pariuri și lozuri.

Restricții, în sensul participării publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălilor de cinematografe, spectacole sau concerte sunt impuse și în unele localități nemțene precum Roman (2,66/1.000 locuitori), Piatra Neamț (2,28) și comunele Bârgăoani (2,02), Alexandru cel Bun (1,96), Tazlău (1,86) și Români (1,69). Același tip de restricție în aceste localități se aplică și în cazul activităților de tipul jocuri de noroc.

În celelalte localități nemțene, activitățile enumerate mai sus se pot desfășura doar în condițiile ocupării a maxim 50% din capacitatea maximă a spațiilor în care se desfășoară.

Măsurile au intrat în vigoare începând de astăzi, de la ora 8,00 și sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile.

Angela Croitoru

Articolul precedentMuniție nexplodată găsită în Vânători
Articolul următorOrașul Bicaz a intrat în zona roșie. Rata de infectare în localitățile din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.