pietricica turism

Alexandru Rotaru, candidat pe listele europarlamentare ale PSD

La sfârșitul săptămânii trecute, timp de două zile, municipiul Roman a fost gazda reprezentanților tineretului social-democrat din Regiunea Nord-Est, respectiv, județele Botoșani, Suceava, Iași, Bacău, Vaslui și, evident, Neamț. La această manifestare a fost prezent Mihai Sturzu, președintele Organizației TSD la nivel național, europarlamentarul Cătălin Ivan, Adrian Bourceanu – președintele Organizației TSD Neamț și Alexandru Rotaru – președintele organizației TSD Roman. Din partea seniorilor organizației nemțene a PSD, au fost prezenți parlamentarii Ionel Arsene, Ioan Munteanu, Liviu Harbuz, Vlad Marcoci, Leonard Cadăr, dar și Dan Manoliu – vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, Aurelia Simionică – viceprimar al municipiului Piatra Neamț, șefi de instituții județene, consilieri județeni și primari din județ. Cu acest prilej, a fost anunțată înscrierea pe lista de candidați la alegerile europarlamentrare din această primăvară a tânărului romașcan Alexandru Rotaru.

tsd roman 04

Mihai STURZU, președintele organizației naționale a TSD: ”Vreau să mulțumesc gazdelor noastre, domnului Ionel Arsene, dar și colegilor Adrian Bourceanu – președintele TSD Neamț și lui Alexandru Rotaru – președinteleTSD Roman, pentru organizare și pentru tot ce-au făcut la Neamț. Această întâlnire este una dintre manifestările regionale pe care le organizăm la TSD. În Regiunea Nord-Est Moldova este a doua pe care am avut-o, după Iași. Cea de la Roman nu a fost aleasă întâmplător, fiind una dintre cele pe care le organizăm pentru a ne pregăti pentru europarlamentare. Sunt foarte mândru să spun că, în calitate de președinte al TSD, organizația noastră a înmânat PSD o listă de tineri, pe care partidul urmează să o valideze pentru lista europarlamentarilor acestui partid. Printre aceștia se află și Alex Rotaru.Trebuie să mai spun că strategia noastră social-democrată stă în trei puncte. Primul este că ne interesează să avem minimum un europarlamentar de la tineret, dar și maximum posibil pe locurile eligibile. Se pare că avem candidați pe aceste locuri, iar rezultatele vor fi funcție de munca pe care o vom depune în campanie. Este o miză importantă în zona de mijloc a listei europarlamentarelor, iar al treilea punct, este cea de la finalul listei, care pentru un tânăr politician este foarte important. Și aici ajungem la Alex Rotaru, pe care îl felicit. A fost unul dintre puținii oameni din țară care mi-a spus acum câteva luni că vrea să participe la alegerile europarlamentare, chiar dacă va fi și pe ultimul loc eligibil. A mai spus că se mulțumește și cu locul 32, pentru că este un tânăr politician care vrea să crească. Și așa este, pentru că nici o experiență politică nu se compară cu o campaniei electorală. Faptul că Alex Rotaru și-a manifestat dorința de a candida, de ași face campanie aici, la Roman și în județul Neamț, este un semn foarte bun pentru noi ca organizație. În țară mai sunt astfel de tineri, care vor să folosească aceasă șansă. Vor să intre în obiectivul presei și al oamenilor care îi reprezintă. Nu este ușor, pentru că vor avea de dat răspunsuri la oameni, de dat soluții în anumite situații. Noi, colegii din Regiunea Nord-Est îl susținem”.

tsd roman 03

Cătălin IVAN, europarlamentar: ”Unul dintre motivele pentru care mă aflu aici, la Roman, este că am fost și sunt susținut în continuare de către organizațiile de tineret ale PSD. Pentru mine este o onoare și o bucurie, pentru că deși nu mai am vârsta să fiu la tineret, îi simt și îmi sunt aproape. Am fost și sunt susținut de județele din Moldova, chiar dacă sunt președintele unei organizații din București, în paralelel fiind și purtător de cuvânt al PSD. Nu am rupt legăturile cu Moldova, unde mă simt ca acasă. Familia mea este la Iași, sunt și rămân un moldovean și sunt mândru de asta. Dacă miza europarlamentarilor acum 5 ani era incertă, pentru că nu aveam oameni experimentați în Parlamentul European, acum știm ce înseamnă un mandat de europarlamentar, cât de important este și ce reprezintă în Parlamentul European. Au fost multe bătălii pe care le-am pierdut în trecut. Cei care au negocia în folosul României nu au făcut-o cum trebuie. Un exemplu este negocierea lui Traian Băsescu, privind fondurile europene, pentru 2014-2020. România nu are decât 1.000 de euro pe cap de locuitor, fiind singurul stat cu așa de puțini bani de la UE, din fondul de coeziune. Interesul a fost ca România să negocieze în genunchi, iar acum ne costă pe fiecare câte 1.000 de euro. Echipa pe care o propune PSD este să promoveze o imagine corectă a României în Europa și care luptă pentru drepturile românilor. Visul lui Traian Băsescu este Elena Udrea la Cotroceni. Va reuși sau nu, iată un semn pentru fiecare dintre noi, ca să luptăm cu acest regim. Visul nostru este ca, începând cu 6 noiembrie, Traian Băsescu să fie de domeniul trecutului”.

tsd roman 01

Adrian BOURCEANU, președintele organizației TSD Neamț: ”Între membrii TSD a existat tot timpul o solidaritate, iar ceea ce s-a întâmplat astăzi este o astfel de dovadă. Prezența colegilor noștri, în frunte cu președintele TSD național Mihai Sturzu este încă o dovadă a susținerii pe care o oferă colegii noștri la nivel național pentru Neamț și pentru candidatului nostru în cadrul TSD la europarlamentare, Alexandru Rotaru. Candidatura colegului nostru ne onorează și încercăm să întâmpinăm atitudinea dânșilor cât mai bine, cu o organizare foarte bună în campania electorală. Mulțumesc colegilor de la Roman și mai cu seamă candidatului Alexandru Rotaru”.

Alexandru ROTARU, președintele organizației TSD Roman: ”În primul rând, mulțumec domnului președinte Mihai Sturzu, pentru prezența la Roman și pentru că a acceptat aducerea în orașul nostru a celei de-a doua întâlniri regionale a tineretului social-democrat. Aici, în această sală, vor fi prezenți peste 200 de tineri din cele 6 județe ale Regiunii Nord-Est. Vreau să menționez spusele domnului Sturzu, care a remarcat că organizația tineretului social – democrat este cea mai mare oraganizație de tineret din România. Și are dreptate. Vrem să demonstrăm că tineretul social-democrat din Moldovaa este o echipă unită. Salut, de asemenea, prezența d-lui. Cătălin Ivan, un Messi al PSD-ului la nivel național”.

Cuvântul seniorilor

Ionel ARSENE – deputat, președintele Organizației PSD Neamț: ”Bun găsit la Roman! Salut prezența unor prieteni dragi, domnul deputat Mihai Stuzu, președintele TSD la nivel național, domnul Cătălin Ivan, europarlamentar și viitor candidat pe listele europarlamentare, domnul Adrian Bourceanu, președintele TSD Neamț și domnul Alexandru Rotaru, președintele TSD Roman. Îi mulțumesc lui Mihai Sturzu pentru că ne-a făcut onoarea să organizeze acest comitet executiv la Neamț. Sper că echipa de la Neamț va aduce ceea ce așteaptă echipa TSD de la organizația noastră. Vreau să-i asigur pe colegii mei și pe domnul Cătălin Ivan că TSD și PSD Neamț vor pune umărul serios la ceea ce înseamnă campania pentru europarlamentarele care bat la ușă și am convingerea că vom câștiga detașat aceste alegeri în județul Neamț”.

Ioan MUNTEANU, deputat: ”Salut prezența tinerilor pesediști la Roman, oraș care, pentru două zile, a devenit capitala TSD din Moldova. Cred că înscrierea tânărului Alexandru Rotaru pentru alegerile europarlamentare este o decizie salutată de toți seniorii organizației județe. Mai cred că PSD trebuie să aibă o echipă tânără și puternică”.

Vlad MARCOCI: ”Avem nevoie de tineri, avem nevoie de sprijinul lor în toate demersurile politice pe care vom iniția în anii care urmează. Practic, ei vor fi cei care ne vor urma și trebuie să-i pregătim pentru acest pas”.