Întâlnire între pirotehnicieni și pasionații de detectoare de muniție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa sfârșitul acestei săptămâni, Echipa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava a organizat o întâlnire, în Poligonul „Bogata”, din comuna Baia, cu posesorii de detectoare de metale autorizați din județ. Scopul acesteia a fost conștientizarea riscurilor la care cei din urmă se expun, prevenția și metodele legale de procedura specifică în cazul detectării de muniție rămasă din cele două războaie mondiale. Au fost împărtășite experiențe proprii, idei și propuneri pentru o colaborare cât mai bună.

Întâlnire între pirotehnicieni și pasionații de detectoare de muniție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă această întâlnire, pompierii pirotehnicieni au organizat și o ședință de distrugere a muniției asanate de pe teritoriul județului Suceava, în ultima perioadă. Au fost distruse 875 de elemente de muniție (bombe explozive de aruncător și proiectile de artilerie, de diferite calibre; lovitură antitanc; mină antipersonal; muniție de infanterie și alte elemente de muniție).

Întâlnire între pirotehnicieni și pasionații de detectoare de muniție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPirotehniștii au fost sprijiniți de către un echipaj de jandarmi și agenți de la Poliția Rutieră și de la Poliția Baia, precum și de către lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Baia.

Elementele de muniție proveneau din cele două Războaie Mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcționare.

Angela Croitoru

Articolul precedentFoto. Accident mortal pe E85
Articolul următorL4 Primele trei clasate continuă seria victoriilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.