pietricica turism

biserica precista vecheEnoriașii din Piatra Neamț vor fi întâmpinați, în perioada imediat următoare, de afișe cu instrucțiuni pentru prevenirea incendiilor, mai ales în perioada sărbătorilor pascale.

Planul de măsuri a fost distribuit de viceprimarul Cătălin Misăilă, împreună cu Daniel Apetrei, șeful Biroului SSM-SVSU din cadrul Primăriei Piatra Neamț.

„Marți dimineața, am participat, la Protopopiat, la ședința lor lunară. Noi am vrut să-i convocăm pe toți preoții din municipiu, pentru a le prezenta aceste măsuri acum, când se apropie Paștele. I-am rugat să afișeze listele cu regulile de prevenire a incendiilor în toate bisericile, pentru a le aduce la cunoștința oamenilor”, a declarat viceprimarul Cătălin Misăilă.

Datorită vizitei la Protopopiat, viceprimarul spune că a aflat și că ar vrea să-i anunțe și pe pietreni de Pelerinajul de Florii, care va avea loc sâmbătă, 23 aprilie, în Piatra Neamț. Pelerinajul va începe la ora 14:00, urmând traseul: Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din cartierul Mărăței I (lângă Spital) – Bulevardul Traian – Muzeul de Istorie – bulevardul Mihai Eminescu – Hotel Ceahlău – Teatrul Tineretului – Biserica „Sf. Ioan Domnesc”.

Pe platoul Curții Domnești se va oficia slujba Vecerniei, eveniment ce va completa atmosfera de sărbătoare din centrul orașului, de Sărbătoarea Curții Domnești. (Andreea AMARIEI)