0:00

Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț atenționează într-un comunicat de presă transmis redacției că instituțiile publice sunt obligate să publice până la 30 septembrie lista veniturilor salariale.

Procedura este în vigoare din anul 2017 când a fost adoptată legea salarizării unitare a bugetarilor. Ioan Popescu, șeful ITM Neamț, explică de ce sunt somate instituțiile publice: „Nu este o noutate obligația de a fi publicată lista veniturilor, dar noi atenționăm instituțiile publice și reamintim că au această obligație. După data de 30 septembrie vor fi verificări pe site-uri, undeva în data de 10 ale lunii octombrie. Dacă se va constata că sunt instituții care nu au publicat, vom mai transmite o înștiințare și abia apoi vom da amendă. Dar până acum nu au fost astfel de situații. Ideea este nu neapărat să amendăm, ci să îndreptăm și mai întâi informăm, așa procedăm și înainte de marile campanii de control, anunțăm și tematica acestor controale și abia apoi sancționăm unde este cazul”.

Prezentăm integral comunicatul ITM Neamț:

itm neamt lista salarii

C.I.

Articolul precedentDispoziție privind interzicerea desfacerii și comercializării băuturilor alcoolice în zona stadionului „Ceahlăul”
Articolul următorNeamț. Soferiță, 26 de ani, consum de alcool, coliziune cu un stâlp, vizită nedorită la UPU