0:00

După mai multe zile caniculare și nopți „tropicale”, temperaturile vor scădea destul de brusc în următoarele ore, conform prognozei date de Administrația Națională de Meteorologie. O mare parte a țării se va afla sub incidența unui cod galben inclusiv județele Bacău și Vaslui.

În Crișana, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, Maramureș, Muntenia și Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, menționează ANM.

Instabilitate atmosferică în toată regiunea de Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Județele Neamț, Suceava, Iași și Botoșani se află sub incidența unui cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată: „În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp”, precizează aceeași sursă.

Fenomenele sunt anunțate pentru perioada: 2 iulie, ora 10:00 – 3 iulie, ora 10:00.

Z.C.

Articolul precedentȘtire actualizată. VIDEO. Accident deosebit de grav la Bălțătești
Articolul următorPetrișor Peiu: Este propunerea lui Simion atât de radicală și greu de conceput? (P)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.