Marți, 28 mai, Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamț a primit cifra de școlarizare pentru admiterea în clasa a IX-a la liceele din județ. Sunt aprobate 105 clase în învățământul liceal și 57 de clase pentru învățământul profesional.

„Propunerea inspectoratului a fost de 109 clase de învățământ liceal, au fost aprobate 105 clase, numărul de locuri este suficient pentru toți absolvenții de clasa a VIII-a. La învățământul profesional am primit 57 de clase, atât cât am propus. Urmează să fie tipărită broșura pentru admitere”, a declarat prof. Elena Laiu, inspector şcolar general.

Consiliul de administrație al inspectoratului școlar se întrunește miercuri, 29 mai, pentru a decide la care licee vor fi făcute reducerile de locuri din cele 4 clase pe care Ministerul Educației Naționale nu le-a aprobat. Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat, marți, că alocarea locurilor la licee pe fiecare județ s-a făcut în așa fel încât elevii cu note sub 5 să nu mai prindă locuri în licee, ci să intre la școlile profesionale. Cifra de școlarizare aprobată prin hotărâre de guvern, în luna aprilie, este de 134.600 de locuri la licee pentru anul acesta, față de cele 165.000 de anul trecut. Pentru învățământul profesional au fost aprobate 60.000 de locuri, față de 54.000 anul trecut. (C.I.)