0:00

Inspectoratul Județean de Poliție, decimat de corupție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMai mulți polițiști au fost găsiți vinovați de fapte de corupție și au fost condamnați la ani grei de închisoare, cu executare. Fostul șef la Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, a fost condamnat la 9 ani de închisoare, iar Mihai Axente, comisar șef în cadrul IGPR – Direcția Rutieră, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, tot cu executare și a pierdut prin confiscare un pat din lemn de frasin primit cu titlu de mită.

Fostul comandant al Poliției Vaslui, Mihai Carp, are de executat 3 ani de detenție, iar fostul șef al Serviciului Rutier Vaslui, Ioan Vîrlan, are 7 ani de închisoare, cu executare. Un subordonat al lui Munteanu, agentul Irinel Cernat, a fost condamnat la 4 ani de detenție.

Alți 6 polițiști de la Vaslui, agenți, dar și un ofițer, au fost condamnați la pedepse pentru care s-a dispus suspendarea executării. Decizia Tribunalului Vaslui, din 30 ianuarie 2023, nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Iași.

Totul a început în anul 2015 când cei mai mulți dintre acuzați au fost arestați preventiv pentru acuze de dare și luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu și instigare la această faptă, fals material și fals intelectual, nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Faptele au avut loc din 2013 când Munteanu ar fi transformat unele amenzi în avertismente, iar la un accident a denaturat împrejurările în care a avut loc. La schimb, el primea de la cei în culpă orice, de la lemne de foc la alimente, baterii auto, sau scânduri pentru acoperișul casei.

Venit de la București pentru a-l controla pe Munteanu, comisarul Axente a fost cumpărat cu un pat din lemn de frasin. Toți cei care au beneficiat de ajutorul lui Munteanu și au dat mită au fost și ei trimiși în judecată în acest dosar. Conform presei locale, se pare că procurorii anticorupție au fost sesizați de subordonați ai lui Munteanu, sătui de abuzurile șefului.

(G.S.)

Articolul precedentSalvamont Neamț solicită 3 posturi noi
Articolul următorNeamț – câți mai suntem, câți mai muncim. Primele detalii după recensământ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Numai la Ambulanța te întorci la serviciu in liniste după ce ai luat mită. Ce judecători de treabă 😄😄😄😄

Comentariile sunt închise.