0:00

În luna februarie numărul vizelor de reședință solicitate de pietreni la Serviciul local de evidența persoanelor a ajuns la 253, față de doar 106 câte au fost în ianuarie. Explicația este deja cunoscută: a început vânătoarea de școli bune și părinții, care au rude sau prieteni în zona unităților de învățământ de succes, au găsit o cale de a-și înscrie copiii la acele școli, cu respectarea regulei apartenenței teritoriale.

„Cererile pentru acordarea vizei de reşedinţă nu trebuie motivate, aşa că nu ştim de ce anume solicită cineva să-şi schimbe domiciliul”, a declarat Loredana Popescu, şefa Serviciului Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor (SCLEP) Piatra Neamţ.

”Evident că fiind perioada înscrierilor la şcoli, o parte din cereri sunt făcute în acest scop, dar cu ocazia asta unii oameni, care oricum locuiau la părinţi sau la socri, intră în legalitate”.

„Agitaţia” cu înscrierile la şcoli a aglomerat puţin activitatea SCLEP Piatra Neamţ, care şi aşa funcţionează cu două treimi din schema de personal (16 oameni în loc de 24), în condiţiile în care, în medie, zilnic se primesc la ghişee între 70 şi 80 de cereri şi se eliberează cam tot atâtea documente. (C. MIRCEA)

Articolul precedentDoru Viorel Ursu, lansare şi la Roman
Articolul următorPRIMIM DE LA POLITIE