0:00

O femeie însărcinată, în vârstă de 30 de ani, din Republica Moldova, a ajuns epuizată pe platoul Masivului Ceahlău, în Ajunul Crăciunului. Femeia și soțul ei au urcat luni, 24 decembrie, împreună cu un grup de moldoveni și ucraineni, care erau într-un circuit turistic. Din cauza efortului și a umezelii, femeia a clacat când a ajuns în vârf. A fost nevoie de intervenția salvamontiștilor, care i-au acordat primul ajutor și apoi au coborât-o din masiv.

Însărcinată și epuizată, coborâtă de salvamontiști de pe Ceahlău, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Ne-a fost foarte greu să ne înțelegem cu acest grup de turiști, fiindcă nu prea vorbeau românește. Femeia spunea că nu este însărcinată, soțul ei spunea că da. Era panicată, epuizată și în insuficiență respiratorie, după ce a urcat din Durău, pe la Fântânele și până sus, pe platou. A venit echipa care asigură permanența din Baza Salvamont, de la Durău, și au coborât-o cu targa în stațiune. Acolo, era echipajul SMURD, care urma să o transporte la spital, dar femeia a refuzat, deja își revenise și a rămas cu grupul la autocar”, a declarat Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț.

Însărcinată și epuizată, coborâtă de salvamontiști de pe Ceahlău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Masivul Ceahlău sunt în jur de 80 de turiști, care au urcat să petreacă sărbătorile. A nins în Ajun, stratul de zăpadă nou depus este de 11 centimetri, dar sub zăpadă este strat de gheață și salvamontiștii recomandă celor care vor să urce să se echipeze corespunzător. (C.I.)

Articolul precedentACTUALIZARE Trei victime, dintre care una încarcerată, în accidentul de la Bozieni
Articolul următorUn mincinos a pus pe drumuri pompierii și poliția pentru un fals accident
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.