Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Neamţ anunţă că 5 comune nemţene vor beneficia de înregistrarea sistematică a imobilelor din fonduri europene. Potrivit sursei citate este vorba despre Borca, Dămuc, Pipirig, Săvineşti şi Tarcău.

“Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional-Proiectul major privind «Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România». Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni”, precizează OCPI Neamţ, într-un comunicat de presă.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 246 de unități administrativ-teritoriale, din 30 de județe. Mai multe informații despre proiectul “Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți găsi AICI. (M. CONSTANTINESCU)