* banii pe care speră să îi obțină sunt pentru comunele Tazlău, Mărgineni, Săvinești, Cândești, Zănești, Moldoveni și orașul Roznov

Deputatul Constantin Moisii a făcut câteva amendamente la proiectul Legii Bugetului pentru anul viitor. Banii pe care speră să îi obțină sunt pentru investiții în comunele Tazlău, Mărgineni, Săvinești, Cândești, Zănești, Moldoveni și orașul Roznov și au luat în calcul diferite situații cu caracter de urgență.

Prin amendamentul propus pentru renovarea sediului primăriei comunei Tazlău, corp B, se solicită suma de 80.000 de lei. „Avem nevoie de acești bani pentru a renova corpul B al primăriei și pentru dotări: mobilier, calculatoare, xerox, centrală. Avem 1.500 de euro și 167.000 neeligibili și ne-ar mai trebui 80.000. Noi am cerut. Dacă se poate, nouă ne-ar prinde tare bine acești bani”, este de părere primarul comunei Tazlău, Constantin Machidon.

Un alt amendament depus se referă la suma de 50.000 lei pentru comuna Săvinești, pentru extinderea bazei sportive multifuncționale. Daniel Horciu, primarul comunei Săvinești spune că „avem o bază sportivă făcută, teren cu gazon artificial, de minifotbal, handbal, tenis, vestiare, săli de baie. Acum am vrea să o mansardăm, să facem deasupra o zonă de fitness pentru tineretul din comună. Se lucrează la ea, iar domnul deputat Moisii mi-a spus că s-ar putea ca Guvernul să ne ajute cu niște bani. Noi o facem pe banii noștri, ne costă 3 miliarde de lei, dacă ne vin niște bani, e bine, mai scutim din cheltuieli de la primărie. Este nevoie de o sală de fitness în Săvinești, dacă n-ar fi fost, nu ne mai apucam de treaba asta. Tineretul este dornic de o asemenea sală, ar fi mult mai comod aici, la noi, decât să facă naveta la oraș. Nouă ne pare rău că nu avem bani și pentru un bazin de înot, deocamdată nu avem unde pentru că nu este teren disponibil. De când sunt eu primar am făcut numai lucruri de care au nevoie localnicii comunei”.

„Ar fi o mană cerească pentru comuna noastră”

50.000 de lei se solicită, printr-un amendament propus de deputatul Constantin Moisii, și pentru reparația și întreținerea drumurilor din comuna Moldoveni. Primarul comunei, Marcel Ioan Bîrjoveanu, este foarte încântat de propunere și speră să rezolve parțial problema drumurilor din comuna pe care o păstorește. „Eu am reparat în fiecare an câte puțin, dar având în vedere că în ultimii doi ani am avut fonduri insuficiente, n-am mai făcut reparații majore. Eu aș vrea să asfaltez cu banii ăștia, mai am niște bani puși deoparte la primărie pentru drumuri și poate reușim. Suma de 50.000 de lei am cerut-o în funcție de cât ni s-ar putea da. Nevoile sunt mult mai mari și ne-ar trebui o sumă mai mare. Dar, oricât ni s-ar da, este o mană cerească pentru primăria noastră. Am 35 de kilometri și în ultimul an abia am asfaltat vreo 4,5 kilometri. Anumite tronsoane chiar sunt cu noroi pe ele, indiferent de trafic”, a declarat acesta.

Celelalte patru amendamente propuse sunt:

* 80.000 lei pentru repararea acoperişului şcolii generale din satul Mărgineni, comuna Mărgineni.
* 100.000 lei pentru reabilitarea acoperişului Liceului „Gheorghe Ruşeţ Roznovanu”, din oraşul Roznov.
* 60.000 lei pentru finalizarea lucrărilor la cultele din comuna Cândeşti, satele Cândeşti, Vădurele şi Pădureni.
* 80.000 lei pentru lucrări de necesitate la cele 6 biserici din comuna Zăneşti.

„Toate amendamentele au fost depuse în urma discuţiilor cu primarii din Colegiul 3. Sunt propunerile acestora care rezultă din necesităţile imediate ale comunelor, în domeniile infrastructură, învăţământ, culte. Ne-am limitat la aceste propuneri care au şanse maxime de a fi acceptate. Practic, ele au trecut deja prin comisiile de specialitate. Votul final, pe care îl estimăm în jur de 11-12 decembrie, va aduce aceste sume în colegiul 3”, a declarat deputatul Constantin Moisii.

Oana IOSUB-TOMA

Articolul precedentDumitrița Vasilca: „Co.lecţia de Zmee”
Articolul următorAchim, bun de joc când dă colțul ierbii

1 COMENTARIU

Comments are closed.