0:00

O patrulă a Poliţiei Locale Piatra-Neamţ de Ordine publică, care a observat o haită de câini fără stăpân care se aflau aproape de adăpostul unui om al străzi, a chemat hingherii de la Salubritas.

S-a întâmplat în această dimineaţă, 23 octombrie, la primele ore. Adăpostul improvizat se afla pe muntele Pietricica, dar de acolo patrupezii vagabonzi se plimbau pe Orhei, devenind agresivi şi sărind la trecători.

 

„Patrupedele, aciuate pe lângă un adăpost improvizat de un om al străzii, erau deseori agresive cu pietonii care tranzitau strada Orhei, în zona cuprinsă între stația de carburanți Petrom și Staro.

Totodată, culcușul amenajat în pădure a fost desființat, iar perimetrul a fost igienizat. O acțiune similară a fost organizată și în cartierul Văleni, unde s-a procedat la identificarea câinilor agresivi și capturarea acestora.

Cei 7 câinii capturați au fost transportați la adăpostul public, urmând ca astfel de acțiuni să aibă loc și în alte cartiere din municipiul Piatra Neamț, cu precădere în locurile unde cetățenii semnalează prezența sau înmulțirea câinilor fără stăpân.

Reamintim că pe raza orașului Piatra Neamț, S.C. Salubritas este operator autorizat în gestioarea câinilor fără stăpân, iar sesizările privind prezența animalelor în cauză se pot face direct, la numărul de telefon 0233.236.771″, precizează Irina Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

Angela Croitoru

Foto: Poliția Locală Piatra Neamț

Articolul precedentL4 Campioana, Victoria Horia, e singura cu punctaj maxim * Speranța Răucești a învins, la Piatra Neamț, Ceahlăul II
Articolul următorProiect: punctul amendă ar putea crește cu 200 de lei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.